A ruhához táskát választani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell a ruhához táskát választani?

Taska1.jpg
Egy szép és izgalmas ruha-összeállítást még kifejezőbbé tudunk tenni, ha a kiegészítőket is kellő hozzáértéssel válogatjuk össze. A táska is sarkalatos pontja lehet a megjelenésünknek, ezért alaposan gondoljuk át, éppen melyiket vesszük magunkhoz. Mit vegyünk figyelembe, hogy a tökéletes táskával az oldalunkon vágjunk neki a napnak? Az alábbi útmutatás segít a választásban.

[szerkesztés] Lépések

Taska5.png
 1. Egy táska mindig legyen praktikus! Vagyis elsősorban azt vedd figyelembe, hogy mi mindent kell feltétlenül magaddal vinned, ez összesen mekkora helyet foglal el, és mekkora a súlya. Akkora táskát válassz, amelyben még kényelmesen elférnek a holmijaid, azonban a teletömött és a túlterheltségtől majd’ szétrepedő táska látványa sok mindenről árulkodhat, de stílusérzékről nem. Mindemellett a táska teherbírása is lényeges, ugyanis ha túllősz a célon, a füle hamar leszakadhat.
 2. Győződj meg arról, hogy passzoljon az alakodhoz! Kevesen vannak
  Taska3.jpg
  tisztában vele, hogy annak ellenére, hogy egy táska nem ruha, még igenis öltöztet, vagyis amíg a testi adottságaid függvényében egyes darabok előnyösek, mások optikailag furcsának tűnnek. Így a magasabbak inkább a közepes és nagyobb méretű, de rövid pántos táskákkal mutatnak jól. Ellenben az alacsonyabbak termetét a hosszú pántos, vállon hordott táskák nyújtják, így nekik inkább ezeket javasolják. Arra azonban vigyázniuk kell, hogy a nagyméretű darabok könnyen elnyomhatják őket, márpedig ők viselik a táskát, és nem fordítva. A teltebb idomúak kerüljék a keresztpántos vagy kisméretű darabokat, viszont a közepes vagy nagyobb táskák jó választásnak bizonyulhatnak.
  Taska4.jpg
 3. Egészítse ki a ruhádat! A táskának stílusában és színében is igazodnia kell az öltözékedhez, de ez nem azt jelenti, hogy a táskádnak ugyanolyan színűnek kell lennie, mint a cipődnek és az övednek. Sőt, egyre többen hangoztatják a divatszakmában, hogy merj izgalmasabb párosításokat kipróbálni! Érdemes megfogadnod ezt a tanácsot, és egy kis játékossággal vagányabb és egyedibb külsőt alakíthatsz ki.

[szerkesztés] Tippek

 • A válltáskáknál ne suhanj át olyan mellékesnek tűnő dolgokon, mint a pánt szélessége! Minél szélesebb a pánt, annál kényelmesebb lesz még akkor is, ha nehezebb dolgokat halmozol bele.
 • A fekete táska alapdarab, szinte bármihez felveheted.
 • Az összhatás érdekében jó, ha a pénztárcád is illik a táskához.
 • A női táskák ismérve, hogy rengeteg hasznos apróságot rejtenek. Ha olyat választasz, amelyekbe külön tárolókat, kisebb-nagyobb zsebeket varrtak, akkor könnyebben tudod majd rendszerezni a holmidat.
 • Ha szeretnéd, hogy a laptopod vagy a tableted mindig veled legyen, olyan táskára essen a választás, amelyben ezek is elférnek.
 • A férfiak is megtalálhatják a szükségleteikhez és a stílusukhoz legjobban idomuló táskákat. Nem kell attól tartaniuk, hogy ez csak a nők kiváltsága.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • 1-2 alapdarabnak számító táska
 • kreatívabb, különleges megjelenést kölcsönző táskák


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A táskát tartsd magadhoz minél közelebb útközben! Ezzel az óvintézkedéssel megelőzheted, hogy egy zsebtolvaj éppen a te táskádra tekintsen zsákmányként.
 • Biztonságosabb megoldás, ha a táskádat cipzárral tudod zárni, így kevesebb az esélye, hogy valami véletlenül kiesik belőle.
 • Némi egyensúlyra akkor is törekedned kell, ha bohém külsőt szeretnél. Amennyiben tarka a ruhád, a táskád legyen egyszínű, méghozzá lehetőleg olyan, ami valahol az öltözéken belül is visszaköszön. Ellenben egyszínű ruha mellé bátran választhatsz mintás táskát is.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Stilago