A reggeli fáradtságot leküzdeni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell a reggeli fáradtságot leküzdeni?

Miért van az, hogy minden reggel fáradtan ébredsz? Hogyan lehet leküzdeni a reggeli fáradtságot és pihenten, energikusan ébredni?


[szerkesztés] Lépések

  1. Törekedj a mennyiségi és a minőségi alvásra! Ahhoz, hogy kipihenten ébredj, a szervezetednek szüksége van megfelelő mennyiségű (felnőtteknek legalább 8 óra) és minőségű alávsra. A hálószoba csendes, jól szellőző, kellemes hőmérsékletű legyen. Távolítsd el az elektronikai eszközöket a hálószobából. Lefekvés előtt vegyél egy forró fürdőt, ami segít ellazulni elalvás előtt.
  2. Kerüld és kezeld a stresszt! A stressz az egészség egyik legnagyobb ellensége. Gyakran okoz álmatlanságot, vagy nyugtalan alvást ami a reggeli fáradtsághoz vezet, ezért is fontos a stresszt megfelelően kezelni.
  3. Mozogj rendszeresen! Ahhoz, hogy energikus legyél, heti 2-3 közepes intenzitású edzés javasolt. Ne feledd, a mozgás a stressz ellen is nagyon hatásos!
  4. Könnyű ételeket egyél vacsorára! A vacsora a legkönnyebb étkezés legyen, hogy ne terheld túl a szervezetedet, és hogy az emésztőrendszered is tudjon pihenni.
  5. Egyél tápláló reggelit! A szervezetnek reggel üzemanyagra van szüksége, megfelelő mennyiségű fehérjére, szénhidrátra és zsírra. Nem elég csak egy kávé vagy tea, a a megfelelő reggeli is fáradtságot tud okozni.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Rendszeres reggeli fáradtságot nem csak az alvás hiánya, az egészségtelen életmód okozhatja, hanem különböző betegségek tünete is lehet. Ezért javasolt orvost felkeresni és kivizsgálást kérni.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Evus