A pakolás rémálomból idillivé válhat

Innen: Hogyankell.hu

A pakolás rémálomból idillivé válhat!

Pakolas-remalom-kep-hk.jpg

Aki nem szeret rakodni, aki folyton küzd a helyhiány rémével, aki legszívesebben másra testálná ezt a legkevésbé sem hálás feladatot, az tudja: egy stabil váz, meg persze a hozzá tartozó fakkok együttesen aranyat érnek. Mert mindent, vagy legalábbis majdnem mindent elnyelnek, ugyanakkor esztétikusságuknak hála nem csorbítják a környezet hangulatát. Igen, a minőségi polcok erre képesek!


Melyek a legfontosabb paraméterek?

Amikor a polcok kiválasztása a tét, érdemes kellő figyelmet rászentelni a feladatra. Az ok egyszerű. Pár milliméteres tévedés is bőven elegendő az aszimmetriához, meg persze az elégedetlenséghez.

Kisebb helyiségekben a sarokpolcok kitűnően teljesíthetnek, mivel helytakarékos megoldásoknak számítanak, miközben jócskán biztosítanak pakolásra alkalmas felületet. Méretek tekintetében a felhozatal változatos, ezért sem maradhat el a lemérés lépése.

Aki azt gondolja, hogy a saccolás járható út annak, nos, ezt nem lehet szebben megfogalmazni, nincs igaza. Ahogy említettük, minden milliméter lényeges. Úgyhogy a legegyszerűbb nekifutásból szabócentivel a kézben végigjárni az érintett részeket, majd fel-, meg- és lemérni az adatokat.

Mekkora polcrendszer kialakítása az ideális?

Alapvetően ennek nincsen felső határa. Van, aki konkrétan a szoba egy teljes falát polcokkal hálózza be, pontosan azért, hogy így mindennek meglegyen a maga tere, helye. Hogy csak egy példával éljünk, a tölgyfa polcok nagyon szép látványt nyújtanak. Kicsit ódon könyvtáras hatást kelt, ha tényleg egy egész falnyi polc sorakozik a szobában, de ennek is megvan a maga vonzó, utánozhatatlan hangulata. Az biztos, hogy a minőségi anyagból készített polcok jól bírják a strapálást és a megterhelést, tehát a beszerzésük, valamint a beszereltetésük hosszú távra szól.

Mennyibe kerül mindez?

Jogos, egyúttal logikus felvetés, hogy mindennek mi az ára? A jó hír az, hogy sokkal kevesebbe kerül mindez, mint ahogy azt a legtöbben gondolják. Ráadásul, mivel tartós beruházásról beszélünk, ezért a megtérülés sokszoros, mind rövid, mind hosszú távon. Ami pedig a kellemhez hozzáadott értéket illeti, nos, az kétségtelenül megfizethetetlen.

Az oldal szerzői

Hogyankell