A mikróban krumplit sütni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell a mikróban krumplit sütni?

ID-10050677.jpg

Egyik családi anekdotánk arról szól, hogy édesapámnak kellett krumplit főznie, aki az egyszerűség kedvéért ehhez a mikrót választotta. De az egyszerűen nem akart elkészülni, majd amikor hosszú percek után végül felszolgálta, akkor hóemberkrumpliként mutatta be a még mindig hideg burgonyát... Emiatt szerettem volna megírni ezt a cikket, hogy elkerüljétek a hasonló blamázst. Az előzetes kutatások alapján többféle receptet is találtam (a cikk végén megtaláljátok őket), de itt most csak egyet mutatok be.


[szerkesztés] Lépések

  1. Ahogy minden recept kezdődik: Végy 20 dkg egyforma méretű burgonyát
  2. A krumplikat megpucoljuk, majd egy villával megszurkáljuk. Ez azért fontos, hogy a krumpli közepe is megfőjön.
  3. Az előkészített krumplit mikróba tesszük. (Van olyan recept, mely szerint a krumplit nedvszívó papírba kell csomagolni, de ez most nem szükséges.)
  4. Így 1000 Watt mellett, 4 perc alatt puhára fő a krumpli. Persze más teljesítményű mikróban tovább tarthat. Az elkészült főtt burgonyát már így is fogyaszthatjuk, de további lehetőségek is vannak:
    1. Az elkészült krumplit félbe vágjuk és a belsejét bevagdossuk.
    2. Ezután ízlés szerint fűszerezhetjük: sóval, borssal, fűszerpaprikával.
    3. A tetejére sajtot és vajat teszünk, majd alufóliával bélelt sütőlemezre rakva grillező funkción megpirítjuk kb. 20 perc alatt.
    4. Az elkészült ropogós ételt tálalhatjuk.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 20 dkg burgonya
  • Só, bors, fűszerpaprika
  • Vaj
  • Kb. 3 dkg reszelt sajt (ideális esetben parmezán)


[szerkesztés] Tippek

  • A krumplit a mikrózás során néha érdemes megforgatni, hogy egyenletesebben puhuljon/melegedjen.
  • Olvassátok el a többi receptet is, hogy a nektek legjobban tetszőt készítsétek el.


[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Sütésre alkalmatlan a mikrohullám, csak főzni lehet benne!
  • A mikrohullámú sütők élettani hatásairól készített kutatások alapvetően negatív hatásokról számolnak be.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Wezo