A gyereket divatosan öltöztetni

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell a gyereket divatosan öltöztetni?

Kid2.jpg
Gyermeke felnevelése során minden anya megküzd csemetéje öltöztetésével, nem is egyszer. Kisgyermeket viszonylag könnyebb ruházni, amikor még a szülők a saját ízlésük szerint öltöztethetik csemetéjüket. Azonban ahogy egyre idősebb lesz gyermekünk, kialakul saját ízlése, akarata, és már nem csupán arra kell figyelnünk, hogy az időjárásnak, az alkalomnak és a pénztárcánknak megfelelően válasszunk ruhát.

[szerkesztés] Lépések

 1. Kövesd a felnőtt divatot! A divatosság mércéje manapság nem a kényelem, a
  Kid4.jpg
  praktikum és a cukiság; az aktuális felnőtt divat a meghatározó a gyermekek körében is. Vagyis ha a lurkókra hasonló ruhákat adsz, mint amilyeneket mi felnőttként viselünk, akkor nem nagyon foghatsz mellé. Természetesen azért a gyermek mégiscsak gyermek még, így nem szabad túlzásokba esni, de remekül meg lehet találni a divatosság és gyermeklét egészséges kombinációját, illetve ezért vagy Te, hogy eldönthesd, mi az, ami már „nem fér bele”.
 2. Ne akard mindenáron ráerőltetni a saját stílusod! Ez nem azt jelenti, hogy nem befolyásolhatod, hiszen nem biztos, hogy megfelelően kialakultak már gyermekedben azok a képességek, amelyekkel mindig tökéletesen fel tudja mérni, hogy az adott körülményekhez mérten milyen ruhát kellene felvennie. Tehát adj teret a saját kreativitásának és vágyainak, azonban ha nem megfelelő öltözéket választana, add tudtára és magyarázd el neki kedvesen, hogy miért nem jó ötlet, amit választott.
  Kid1.jpg
 3. Menj vele vásárolni! Gyermekedre a külső hatások, úgy, mint a média vagy a közösségek (óvoda, iskola, barátok), nagy befolyással vannak. A divat már ilyen korban is megteszi a hatását; csakúgy, mint mi, ők is szeretnének megfelelni a barátaiknak, az újságban, tévében látottaknak. De ne aggódj, ha együtt mentek vásárolni, akkor befolyásolhatod a választásait, így finoman terelgetheted a megfelelő irányba. Azonban vigyázz, hogy mindig tartsd szem előtt az ő véleményét is!
 4. Az évszaknak megfelelően válasszatok öltözéket! Minden korban nagyon fontos, hogy gyermekünket az adott évszaknak megfelelő ruhaválasztásra neveljük. Akármennyire is ellenáll, próbáld megértetni vele, hogy miért nem vehet fel télvíz idején pántos topot kisszoknyával és a kedvenc szandáljával, és miért kell sapkát, sálat hordania. Trükkös időjárás lehet tavasszal és ősszel, amikor a kellemes napközbeni időjárás mellett a nap korai és késői időszakában már kifejezetten csípős hideg lehet, ezért érdemes rétegesen öltöztetni gyermekedet.
  Kid3.jpg
 5. Válassz kiegészítőket! A kiegészítőkkel a legegyszerűbb szetteket is fel lehet dobni, legyen szó akár sálról, ékszerekről vagy hajba valókról, ráadásul divatosak is. Ha nincs ötleted ajándékra, egy-egy alkalomra remek alternatíva lehet például, ha kiegészítőt vásárolsz vagy készítesz a gyermekednek. Ha pedig nem vagy biztos benne, hogy mi tetszene neki, dönthetsz az ajándékutalvány mellett is, amit össze lehet kötni egy közös vásárlással, amelynek során együtt kiválaszthatjátok a megfelelő kiegészítőt vagy ruházatot.
 6. Nem érdemes túl sok drága ruhát vásárolnod! A gyermekek folyamatosan fejlődnek, így nagyon hamar kinőhetik a ruhadarabjaikat, és előfordulhat, hogy egy nyár elején újonnan vásárolt szandál az évszak végére már nem jó a lábára.
 7. Használd az internetet! Rengeteg kreatív megoldást találhatsz egy kis kereséssel az interneten is. Sok blog, videó és cikk található divat témában, akár kifejezetten gyermekek, tinik számára is. Érdemes csemeténktől is megérdeklődni, hogy melyik híresség, közéleti személyiség stílusa tetszik neki, így az internetes kutatással te is képet kaphatsz róla. Lejjebb összegyűjtöttünk neked pár linket, melyek között találsz néhány cikket és blogot ebben a témában!

[szerkesztés] Tippek

 • A kötött menő! A hideg időkre érdemes beszerezni egy meleg kardigánt vagy pulóvert, amely amellett, hogy vádi gyermekedet az időjárás ellen, még divatos is.
 • Engedd érvényesülni! Ha hagyod, hogy ő válasszon például sálat és sapkát, sokkal szívesebben fogja hordani és nem lesz küzdés minden indulás előtt a készülődés.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • magazinok
 • internetes oldalak


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ha a gyermeked kisebb még, akkor a divatosság mellett a praktikum és a kényelem is legyen fontos szempont. Hiába divatos a gyermeked, ha nem érzi jól magát a ruhájában!
 • Ha kivágod a cetlit egy ruhadarabból, előtte figyelmesen nézd meg a mosási és kezelési útmutatót, hogy biztosan rendeltetésszerűen tisztítsd a ruhát és ne tegyél kárt benne. Ha különleges kezelést igényel a textil, érdemes megőrizni az útmutatót, hogy a későbbiekben se felejtsd el az instrukciókat.
 • Ruhavásárlás után őrizd meg a számlát! Így ha problémátok adódik a beszerzett ruhadarabbal, vissza tudod vinni a boltba, ahol vetted és ki tudod cseréltetni. Viszont arra figyelj, hogy ha már kimostad a ruhát, vagy nem rendeltetésszerű használat miatt károsodott, akkor nem veszik vissza!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Stilago