A falmatricát felrakni

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell A falmatricát felrakni?

Megérkezett a nemrég rendelt falmatricád, de nem tudod hogyan kezdj neki a felhelyezéshez? Néhány hasznos tippet szeretnék neked adni, hogy biztosan a megfelelő helyre és a megfelelő minőségben kerüljön a matrica. :) Mielőtt nekikezdenél a felrakáshoz, olvasd végig ezt a cikket, így megtudhatod, hogyan is tevődik össze a matrica, hova teheted fel és hova nem és még gyakorlati tippeket is kapsz a felrakáshoz.

[szerkesztés] LÉPÉSEK

 1. Fontos, hogy felragasztás előtt ismerd meg a falmatrica rétegeit, ezek a következők:
  • Alsó réteg a hordozó, ez a réteg védi a fólia ragasztós oldalát
  • Középen a falmatrica, azaz maga a dekoráció
  • Felül az áttetsző applikáló fólia, ezzel a réteggel együtt tesszük fel matricát a falra
 2. Válaszd ki a megfelelő helyet!
  • Falmatricát feltehetsz: * Festett falra, sima felületű tapétára, csemépre, bútorra, üvegre, tükörre, ablakra, fém felületre.
  • Fog meg a falmatricát az applikáló fóliával és tedd oda a kívánt felületre.Meg is felölheted a matrica sarkait, így biztosan oda kerül majd vissza!
 3. Takarítsd le a falmatrica helyét a aportól egy száraz törlőkendővel.
 4. Helyezd a fóliát egy sima felületre úgy, hogy az applikáló fólia felül legyen. Egy simító kártyával (lehet akár bankkártya,vagy akár rongy is) simítsd át a felületet úgy, hogy az teljesen légmentes legyen.
 5. Ha kicsi a fólia, fordítsd meg és vedd le a hordozót és helyezd az előre bejelölt helyre a matricát. Amennyiben nagyobb fóliát rendeltél érdemes a felhelyezést a rövidebbik résznél kezdve felhelyezni. Ez egy kissé időigényes, de megéri rászánni a időt. Időnként érdemes a már feleslegessé vált hordozót egy olló segítségével levágni.
 6. Simítsd el a felületet, majd távolítsd el az applikáló fóliát. A fólián rajta maradhat egy-egy motívum, ilyenkor érdemes kicsit visszagörgetni az applikátort, majd erősen rányomni a felületre. A matricának erősebb a tapadása, mint a fóliának.
 7. Még egyszer nyomkodd át a matricát, főleg a minta végeknél, hogy a lehető legerősebb legyen a tapadás

[szerkesztés] Tippek

 • Frissen meszelt fal esetében várj legalább 24 órát.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Simítókártya
 • Falmatrica
 • Megfelelő felület

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Falmatricát nem tudsz feltenni frissen festett falra, nedves falfelületre, meszelt, zsíros, poros, egyenetlen falfelületre.


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Jómatrica