A fürdőszobába illő sarokkádat kiválasztani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell a fürdőszobába illő sarokkádat kiválasztani?

Sarokkad-szerelvenybolt.jpg

Nincs is jobb érzés, mint egy fárasztó munkanap után hazatérni, és elmerülni a forró habok között egy izgalmas könyvvel és egy pohár borral. Amennyiben megszállott fürdőzőként épp egy sarokkád beszerzésén töröd a fejed, megmutatjuk, mit érdemes végiggondolni a vásárlás előtt!

[szerkesztés] Lépések

 1. Mérd fel a fürdőhelyiséged adottságait! A fürdőszoba alakja és mérete nagyban meghatározza a kád típusát. A sarokkádak jól mutatnak nagy terekben és a klasszikustól eltérő (hosszú-keskeny) fürdőszobában. Mivel a teret optikailag nagyítja, a kis fürdőszobákban is jó szolgálatot tehet, de fokozottan ügyelj a megfelelő méret kiválasztására! A nagy kádtól zsúfoltnak tűnhet a kisméretű fürdőhelyiség.
 2. Gondold végig a fürdőszoba többi elemét! A fürdőkád a szoba legmeghatározóbb pontja, ehhez alkalmazkodik a többi elem. Érdemes végiggondolni, hogy szeretnél-e zuhanyzót beszerelni a fürdőkád mellé, vagy elég a fürdőkádat kádparavánnal felöltöztetni.
 3. Válaszd ki a számodra megfelelő anyagot! Amellett, hogy számos kádtípus és -forma közül válogathatsz, a kád anyagát illetően is döntést kell hoznod! Hőtartó tulajdonságának köszönhetően az akril az ideális sarokkád-alapanyag: a kádba engedett nagy mennyiségű vizet nem engedi gyorsan kihűlni, így tovább élvezheted a relaxáló fürdőzést.
 4. Gondold végig a sarokkádak főbb jellemzőit, és egyeztesd az elképzeléseddel! A sarokkád a nagy terekben mutatós, ám a kisebb fürdőhelyiségeket is optikailag nagyítja, ha okosan választasz. Ez a kádtípus nagyobb családoknak is ideális, akik a kádszélére tudják pakolni számos piperéjüket, illetve a közös fürdőzések is kényelmesen kivitelezhetők.
 5. Válassz aszimmetrikus kádat alternatívaként! Amennyiben a sarokkád nem fér be a fürdőszobádba, túlságosan összenyomná a teret, az aszimmetrikus fürdőkád lesz a tökéletes választás! Az aszimmetrikus kádak is hordozzák a sarokkádak különleges formáját, stílusosságát, de sokkal könnyebben beilleszthetők például egy klasszikus fürdőszobába.

[szerkesztés] Tippek

 • A tervezéskor gondold végig a fürdőszoba szerelvényezését, csapkiállásokat és a szennyvízlefolyó helyét!
 • A kád méretének számításakor számolj a kád mellett körülbelül 70 cm-t a be- és kiszálláshoz!
 • Kádparaván felszerelésével megakadályozhatod, hogy kádban történő zuhanyzáskor kifröcsögjön a víz.
 • Vásárolj megbízható gyártótól, érdeklődj a garanciális feltételek iránt és a gyártói utasítások szerint szereld/szereltesd be a szerelvényt! A kád hosszú távú befektetés, ezen nem érdemes spórolni!


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Fürdőszoba
 • Sarokkád
 • Kádparaván
 • Szerelvénybolt vagy webáruház


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • A sarokkád vízzel való megtöltése tovább tart, és a nagyobb űrtartalom miatt vastagabb vízszámlát eredményezhet!
 • A sarokkád tisztítása körülményesebb, mint klasszikus társaié: tisztítani csak kádban állva tudod!
 • A kisebb sarokkádak magas embereknek kényelmetlenek lehetnek!


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Szerelvénybolt