A Meskán saját készítésű termékeket árusítani

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell a Meskán saját készítésű termékeket árusítani?

Meska.JPG
Saját kézzel, szívvel-lélekkel! - szól a saját készítésű, egyedi termékek forgalmazására felületet biztosító portál, a Meska jelmondata. Ha valamilyen alkotói tevékenység rabja vagy, és szeretsz kézzel készített, igényes dolgokat megálmodni és létrehozni, és esetleg el is adnád őket, akkor mindenképpen keresd fel ezt a weboldalt. Azoknak is ajánlott, akik már rendelkeznek saját bolttal, de bővíteni szeretnék vásárlói körüket. Három virtuális boltból áll, melyek kategorizálják az árusított termékeket. Ha inkább vásárolnál, akkor is nagyszerű lehetőségeket kínál ez az oldal, hiszen itt közvetlenül a készítőtől/termelőtől vásárolhatod meg a kinézett termékeket. Plusz érték, hogy a Meska keretein belül lehetőség van jótékonykodásra is.


[szerkesztés] Lépések

 1. Ülj neki, és készíts gyönyörűbbnél gyönyörűbb kézműves termékeket, vagy csinálj sajtot, készíts szörpöket, házi szappant. Lehetőségek kimeríthetetlen tárháza áll előtted.
 2. Készíts jó minőségű fotókat a termékekről, leírást a készítés menetéről, a felhasznált anyagokról.
 3. Kalkuláld ki, hogy mennyibe került a termék előállítása, beleszámolva az alapanyagok költségét és a ráfordított munkaórát.
 4. A Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV) vagy egy könyvelőnél érdeklődj az árusítás során felmerülő kötelezettségeidről, mivel a Meska oldalain a hatályos magyar jogszabályok szerint lehet árusítani.
 5. Regisztrálj a Meska honlapján, majd töltsd fel az alkotásod!


[szerkesztés] Tippek

 • Formáld saját stílusodra a boltodat, hallgass a megérzéseidre, és légy büszke a termékeidre!
 • Minél szebbek és színesebbek a termékeidről készült fotók, a vásárlók annál szívesebben nézegetik és vásárolják meg azokat.
 • Keress rá, hogy melyek a legkelendőbb dolgok, vagy melyik az a termelő, akinek a termékeit a leginkább megvásárolják, és lesd el, hogy abból mit tudnál kamatoztatni saját magad részére (pl. marketingfogások).
 • Rengeteg módon hirdetheted magadat, kiemelheted a termékeidet az oldalon (pl. szemezgető, interjú stb.), ezekről mindenképp olvasd el a tájékoztatókat a honlapon.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Kreativitás
 • Szorgalom
 • Adókártya
 • Bankszámlaszám
 • Jó marketing, hogy könnyen eladhasd termékeidet


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Amennyiben egy magánszemély saját maga által készített termékeket értékesít, a NAV álláspontja a következő: ez a tevékenysége minden esetben önálló tevékenységnek minősül, így az adókötelezettségét is az erre vonatkozó szabályok szerint kell teljesítenie. Az ilyen jellegű önálló tevékenység megkezdését be kell jelenteni az adóhatóságnak, viszont a jövedelmet nem kell megállapítani, ha a bevétel nem haladja meg a 600 ezer forintot. Amennyiben a magánszemély egyéni vállalkozóként folytatja, értelemszerűen ilyenkor az egyéni vállalkozókra vonatkozó szabályok szerint teljesíti az adókötelezettségét.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

BoglarkaS, Gycsutk