A Fesztiválkártyát használni a Szigeten

A Hogyankell.hu wikiből

[szerkesztés] Hogyan kell a Fesztiválkártyát használni a Szigeten?

Fesztivalkartya.jpg
A Sziget 2012 hivatalos fizetőeszköze 2011-hez hasonlóan a Metapay Fesztiválkártya. Ez a fesztiválozók kényelmét is szolgálja, hiszen nem kell a készpénzzel bajlódni, számolgatni a visszajárót, vagy éppen az elhagyott pénztárca miatt keseregni, hiszen az elvesztett kártyát akár le is lehet tiltatni. A használatához íme egy kis segítség.

[szerkesztés] Lépések

 1. Hol lehet a kártyával fizetni? A Fesztiválkártyával 4 fesztiválon (VOLT, Balaton Sound, Sziget és OTP Klub Gourment Fesztivál) lehet fizetni. A fesztiválok idején a rendezvény helyszínén minden kereskedő, étterem és kocsma a Fesztiválkártyát fogadja el fizetéskor, készpénzt nem.
 2. A kártya kiváltása: Az első kártyát a fesztivál területén bármelyik Fesztiválkártya feltöltő ponton ki lehet váltani díjmentesen. A kártya az első feltöltés vagy regisztráció után lesz aktív.
 3. A kártya feltöltése: A Fesztiválkártya feltöltő pontokon lehet feltölteni tetszőleges összeggel (egyszerre max. 240 000 Ft). Készpénzt és bankkártyát is használhatsz a feltöltéshez, de a bankkártyás feltöltés esetén 100 Ft díjat számolnak fel. A fesztivál ideje alatt bármennyi alkalommal újra feltöltheted a kártyád egyenlegét.
 4. A kártya regisztrálása: A regisztráció csak 10 000 Ft feletti feltöltés esetén kötelező, de minden esetben érdemes megcsinálni, mert csak így tudod letiltani a kártyádat, ha esetleg elhagyod, illetve csak így tudod másik kártyára átvezettetni a rajta lévő összeget. Két módja van a Fesztiválkártya regisztrálásának:
  1. Küldj SMS-t a +36 70 71-77-111 telefonszámra a FES, a REG szó, a kártyaszám és egy szabadon megválasztott 4 számjegyű PIN kóddal (pl. FES REG 123456789 1234)!
  2. Regisztráld a kártyádat online a metapay.hu/fesztivalkartya oldalon.
 5. Fizetés a kártyával: Fizetéskor mindössze hozzá kell érintened a kártyaleolvasó terminálhoz a kártyádat, és néhány másodperc alatt le is zajlik a fizetés. A terminál kijelzőjén a fizetendő összeget is látod, így könnyen leellenőrizheted, hogy helyes-e az összeg. Ha szeretnél borravalót is adni, előre szólj a kiszolgálónak!
 6. Egyenleg lekérdezése: Az egyenleget minden fizetés előtt leolvashatod a kártyaleolvasó terminálról, illetve bármelyik feltöltő ponton meg tudják neked mondani.
 7. A kártya letiltása: Ha elveszíted a kártyádat, akkor azonnal tiltasd le, hogy más ne tudjon vele fizetni. Csak regisztrált kártyát lehet letiltatni, a következő módokon:
  1. Küldj SMS-t a +36 70 71-77-111 telefonszámra a FES, a STOP szó és a regisztrációkor megadott 4 számjegyű PIN kóddal (pl. FES STOP 1234)!
  2. Tiltsd le online a metapay.hu/fesztivalkartya oldalon!
 8. Új kártya igénylése: A feltöltő pontokon kérhetsz új kártyát a korábbi letiltása után. A letiltott kártyán maradt összeget a Help Desknél vezetik át az új kártyádra 30 perccel a letiltás után.
 9. A Fesztiválkártya visszaváltása: A kártyán lévő összeget a fesztivál ideje alatt, a zárónapig bármikor visszaválthatod készpénzre a feltöltő pontokon. Másik fesztiválra nem viheted át a kártyán maradt összeget, ezért mindenképp váltsd vissza a fesztivál végén!


[szerkesztés] Tippek

 • Regisztráld be a kártyádat, hogy ha esetleg elveszíted, le tudd tiltani, illetve át tudd vezetni a rajta lévő összeget egy másik kártyára!
 • Regisztrációkor olyan PIN kódot válassz, amit könnyen vissza tudsz idézni, még akkor is, ha kicsit be vagy csípve! Az is jó megoldás, ha már a regisztrációkor elmented a telefonodba a letiltáshoz szükséges üzenetet, így ha le kell tiltani, elég csak ezt gyorsan elküldened.
 • Egyszerre érdemes kisebb összegeket rátölteni a kártyára, így ha elveszted és nem tiltod le időben, kevésbé bánja a pénztárcád. Nem kell a hosszú sorban állástól tartani, elég sok feltöltő pont van a fesztiválokon.
 • HA szeretnél borravalót adni, még a fizetés előtt szólj a kiszolgálónak!

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ugyan négy fesztiválon (VOLT, Balaton Sound, OTP Klub Gourment Fesztivál, Sziget) is használhatod ugyanazt a Fesztiválkártyát, de az egyik fesztiválon rajta maradt összeget nem viheted át a másikra! Ne felejtsd el minden fesztivál végén visszaváltani a kártyán maradt összeget!
 • Bankkártyás fizetés esetén összegtől függetlenül 100 Ft díjat számítanak fel!
 • A kereskedőknek ugyanúgy kötelességük a kérésedre áfás számlát adni, mintha készpénzzel vagy bankkártyával fizettél volna!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Fesztiválkártya
 • Feltöltéshez készpénz vagy bankkártya

[szerkesztés] Felhasznált források, kapcsolódó webcímek

Az oldal szerzői

Andi02