Őszi dekorációt készíteni falevelekből

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell őszi dekorációt készíteni falevelekből?

Oszidekoracio.jpg

Az ősz beköszöntével csodálatos színekben pompázik a táj, szóval miért ne vinnéd be ezt a hangulatot otthonodba is, és gyönyörködnél hasonló színkavalkádban? Könnyen, egyszerűen és - nem mellesleg - olcsón beszerezheted a kellékeket, hiszen csak a már lehullt, szebbnél-szebb faleveleket kell begyűjtened hozzá. Cikkünkben mutatunk pár példát arra, hogy milyen őszi dekorációkat tudsz készíteni saját kezűleg.

[szerkesztés] Lépések

 1. Ragaszd papírra! Legegyszerűbb megoldás, amit már az óvodában is megtanultál. Ekkor általában nagyobb fát, vagy állatkákat formáltál belőle. Most stílusodtól függően a papíron állhat egyedül a levél, vagy valamilyen alakzatban - akár lehet absztrakt is. Megtervezés után helyezd őket zsírpapírra, majd tedd bele egy általad preferált képkeretbe!
 1. Rakd keretbe! Válogasd ki a legszínesebb darabokat, végy egy fa képkeretet, egy zsineget és néhány csipeszt! Kösd a zsineget a képkerethez, - ha folyton lecsúszik, a pillanatragasztó gyors segítség lehet, - ezután helyezd rá a csipeszeket a zsinórra, majd a csodaszép leveleket a levélalapnál fogva csíptesd be!
 1. Kötözd fel! A leveleket hurkokban kötözd meg egy hosszú zsinegre, a zsineg széleit tetszés szerint ragaszd vagy szegeld a falhoz, a kandallóhoz vagy szekrényhez. Máris csodálatos dísze lett otthonodnak.
 1. Készíts lenyomatot! Festékezd be a leveleket, és papírra, vagy textilfestékkel akár ruhaanyagra (pl. díszpárna alapanyagra) is készülhetnek a változatos levéllenyomatok!

[szerkesztés] Tippek

 • Abban az esetben, ha lusta vagy, és nincs kedved kimenni a hidegbe leveleket gyűjtögetni, akkor megoldhatod mindezeket újságpapír és olló segítségével.
 • A levelek alkothatnak egy nagy fát, vagy ha esetleg gyermekszobába készül a kép, akkor állatokat is formálhatnak.
 • Ha a modernebb, minimalista stílust képviseled, egy zsírpapírra egyesével ragaszd a legszebb darabokat, és úgy helyezd keretbe.
 • A leveleket akár be is fújhatod csillámló spray-vel.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • Falevelek,
 • damil, zsineg,
 • képkeret,
 • festékspray.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Ne szakítsd le a fáról a leveleket, inkább várj vele egy-két napot, amikor maguktól lehullanak!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kamillaakameleon