Őszi bakancslistát összeállítani

Innen: Hogyankell.hu

[szerkesztés] Hogyan kell Őszi bakancslistát összeállítani?

Bakancslista-osszeallitasa.png

Az ősz az egyik legszebb évszakunk. A forró napokat felváltják a jólesően hűvös reggelek, napközben a kellemes őszi napfény. A fák elkezdik felvenni színes ruháikat, új illatok jelennek meg. A nyár elmúltát szerethetjük vagy nem, de az ősz közeledte mindenképpen kellemesebbé tehető az évszakra jellemző programok, tevékenységek tervezgetésével, az őszi hangulat megragadásával. Mindehhez készítsünk bakancslistát.

[szerkesztés] Lépések

 1. A bakancslista összeállítása előtt gondold át, hogy az őszben mit szeretsz, illetve, hogy téged személyesen milyen fajta programok tesznek boldoggá: inkább egyedüllétre van szükséged, vagy közösségre. Ezt követően ragadj papírt, és kezd el pontokba szedve leírni az ötleteidet. A következő pontok ebben segítségedre lehetnek:
 2. Hangulatteremtés, dekorálás, kreatívkodás: új évszak – új dekoráció. Az őszi hangulat megteremtéséhez szerezz be különböző kellékeket, díszeket. Ahogy a lakás hangulata megváltozik, úgy te is nyitottabb leszel az ősz beköszöntére. Mivel hamarabb sötétedik, ezért mindenképpen izzíts be valamilyen hangulatvilágítást: mécses, lampion, fényfüzér.
 3. Őszi ízek, illatok: az őszhöz új ízek és illatok is hozzátartoznak, mint az almás pite, sütőtök, forró csoki, fahéj, sült gesztenye, dió, stb. Itt az idő sütni valamilyen sütit, vagy beülni barátokkal egy hangulatos kávézóba beszélgetni, melegedni.
 4. Ünnepek, fesztiválok: A nyári fesztiválokat követően a települések, városok programkínálatában megtalálhatóak a különböző őszi mulatságok is. Menj el egy szüreti mulatságra, csipkebogyó fesztiválra, stb. Mindezek kiváló alkalmak arra, hogy őszi hangulatba hozzanak. Egy halloween-i buli szórakoztató tud lenni, illetve a Hálaadás ünnepe pedig november utolsó csütörtökjére esik.
 5. Sport, mozgás, kültéri programok: Egy kirándulás, kutyasétáltatás az őszi erdőben rendkívül fel tudja tölteni az embert. Próbálj ki valamilyen új mozgásformát. Például hűvösebb időben talán a futás is jobban esik.Ülj ki egy közeli parkba. Diószedés, szőlőszüretelés után a pihenés is jobban esik. Ezek igazi őszi tevékenységek.
 6. Bekuckózás: Ha nincs kedved kimozdulni, vagy éppen esik az eső, akkor nézz meg egy jó filmet vagy olvass egy forró csoki társaságában.
 7. Öltözködés: Váltsd át a nyári ruhatárad őszire. Előkerülhetnek a színes, puha, meleg sálak, kabátkák, pulóverek. A réteges öltözködés rengeteg lehetőséget nyújt a divatot kedvelőknek.
 8. Egyéb: Iktass be a saját stílusodnak, hobbijaidnak megfelelő programokat.

[szerkesztés] Tippek

 • Ha nem jut eszedbe túl sok programlehetőség, fordulj inspirációért barátokhoz, keress rá interneten.
 • Ha a közeledben nincs elég programajánlat, szervezz egy bulit te a barátoknak. A menüben mindenképp legyen egy kis sütőtökös pite vagy sütőtökös latte.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

 • inspiráció a bakancslistához
 • barátok
 • őszi dekoráció, lampionok, fényfüzér
 • programok a közeledben


[szerkesztés] Figyelmeztetések

 • Mindenképpen csak olyan tevékenységeket írj a bakancslistádra, amik feltöltenek, muszájból ne szervezz programokat.
 • Kültéri programokhoz öltözz rétegesen, már nem biztos, hogy a nyáron megszokott ruhácskák elég melegen tartanak.

[szerkesztés] Kapcsolódó videók


[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

MEGJEGYZÉS: Az alábbi minta alapján add meg azokat a webcímeket és a hozzájuk tartozó rövid leírást, amit forrásként használtál, illetve szorosan a témához kapcsolódnak. Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!


Az oldal szerzői

Hogyankell