Zabpehelyből fasírtot készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Gycsutk (vitalap | szerkesztései) 2016. február 28., 22:26-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Zabpehelyből fasírtot készíteni? == Ha az ünnepi ételekkel már elteltél, esetleg a böjti időszakra készülsz, vagy csak valami könnyed étel…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell Zabpehelyből fasírtot készíteni?

Ha az ünnepi ételekkel már elteltél, esetleg a böjti időszakra készülsz, vagy csak valami könnyed ételre vágysz, akkor itt az idő, hogy kipróbáld a zabpehely fasírtot. Elkészítése nem igényel sok időt, és íze még a legnagyobb húsrajongókat is meghódítja.

Lépések

  1. Futtasd meg a zabpelyhet olajon, hogy egy kicsit megpiruljon.
  2. A zabpelyhet engedd fel 5dl zöldséglevessel. A zöldséglevest leveskockával is helyettesítheted.
  3. Vedd le a tűzről a felengedett zabpelyhet és hagyd állni, míg magába nem szívja a leves teljes mennyiségét.
  4. Áztasd be vízbe a két zsemlét, és várd meg, míg megpuhulnak.
  5. A vöröshagymát és a fokhagymát vágd apróra, vagy reszeld le.
  6. Keverd össze a zabpelyhet, zsemléket és a hagymákat és adj hozzá két tojást.
  7. Az így kapott masszát sóval, borssal és paprikával ízlés szerint ízesítsd.
  8. Formálj pogácsákat a masszából, és hempergesd meg őket zsemlemorzsába.
  9. Tegyél egy serpenyőbe olajat, várd meg míg felmelegszik, és süsd meg a pogácsákat.
  10. Amikor kellően átsült és megpirult a fasírt, tedd ki egy tálra hűlni.
  11. Helyezkedj kényelembe, és élvezd az ízeket. Ahhoz hogy még jobban essen a falat, oszd meg művedet családoddal, barátaiddal.


Tippek

  • Ha szeretnéd fokozni az ízeket, szóját is adhatsz a masszához.
  • Ha túl híg a massza, akkor tegyél bele még egy kis zsemlemorzsát.
  • A fasírtokat bármilyen körettel feltálalhatod, ez már csak a fantáziádon múlik.


Amire szükséged lehet

  • 3 evőkanál olaj
  • olaj a sütéshez
  • 25 dkg zabpehely
  • 5 dl víz (illetve még a zsemle áztatásához is kell egy kis mennyiség)
  • 2 zsemle
  • húsleves vagy leveskocka
  • 2 tojás
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • paprika, só, bors
  • zsemlemorzsa


Figyelmeztetések

  • A zöldséglevest vagy feloldott leveskockát főzd fel és csak utána öntsd rá a zabpehelyre.
  • Az olaj nagyon könnyen felforrósodik, ezért csak óvatosan tedd bele a fasírtokat az olajba.


Kapcsolódó források, hivatkozások

  • Édesanyám receptje
  • [1]

Az oldal szerzői

Gycsutk