Wokban főzni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell wokban főzni? ==
 
== Hogyan kell wokban főzni? ==
  
[[Fájl:wokban_fozni.jpg|right|280 px]]Az ázsiai szakácsok által oly könnyedén, rutinosan és gyorsan mozgatott wok szerencsére ma már nálunk is beszerezhető, és egy kis gyakorlással mi is kiváló ételeket készíthetünk benne. A wok általában könnyűacélból készül, amely kiválóan vezeti a hőt, tehát az edény egyenletesen melegszik fel és a hőt hosszú ideig megtartja, továbbá a wok jellegzetes kialakítása miatt nagyon közel kerülnek a hőforráshoz az ételek, amelyek állandóan vissza-visszacsúsznak az edény oldaláról a legmagasabb a hőmérsékletű középső részre. E kedvező tulajdonságok miatt a wokban nagyon gyorsan és kevés olaj hozzáadásával, minimális tápanyag- és vitaminvesztéssel párolódnak és sülnek meg az ételek. A sok használat következtében pedig idővel kialakul a wok falán egy füstös fátyolréteg, amely megadja a wokban készült, keverve sült ételek jellegzetes ízét, aromáját.
+
[[Fájl:wokban_fozni.jpg|right|250 px]]Az ázsiai szakácsok által oly könnyedén, rutinosan és gyorsan mozgatott wok szerencsére ma már nálunk is beszerezhető, és egy kis gyakorlással mi is kiváló ételeket készíthetünk benne. A wok általában könnyűacélból készül, amely kiválóan vezeti a hőt, tehát az edény egyenletesen melegszik fel és a hőt hosszú ideig megtartja, továbbá a wok jellegzetes kialakítása miatt nagyon közel kerülnek a hőforráshoz az ételek, amelyek állandóan vissza-visszacsúsznak az edény oldaláról a legmagasabb a hőmérsékletű középső részre. E kedvező tulajdonságok miatt a wokban nagyon gyorsan és kevés olaj hozzáadásával, minimális tápanyag- és vitaminvesztéssel párolódnak és sülnek meg az ételek. A sok használat következtében pedig idővel kialakul a wok falán egy füstös fátyolréteg, amely megadja a wokban készült, keverve sült ételek jellegzetes ízét, aromáját.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
36. sor: 36. sor:
 
*[http://www.mindmegette.hu/a-wokban-sutes-aranyszabalyai-18707 A wokban sütés aranyszabályai]
 
*[http://www.mindmegette.hu/a-wokban-sutes-aranyszabalyai-18707 A wokban sütés aranyszabályai]
 
*[http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/wokban-keszult-vacsorak-117502 Wokban készült ételek receptjei]
 
*[http://www.kiskegyed.hu/kiskegyed-konyhaja/kiskegyed-konyhaja/wokban-keszult-vacsorak-117502 Wokban készült ételek receptjei]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)
A lap eredeti címe: „https://hogyankell.hu/Wokban_főzni