Vajkaramellát készíteni házilag szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell vajkaramellát készíteni házilag? ==
 
== Hogyan kell vajkaramellát készíteni házilag? ==
  
[[Fájl:hazi_vajkaramella.jpg|300 px|right|a kép forrása: www. moksha.hu]]Nagyon egyszerű, de annál finomabb édességet készíthetünk cukorból, tejből és vajból. Ha ránk törne az édességhiány, akkor ezzel a finomsággal könnyedén csillapíthatjuk, de szépen becsomagolva édesszájú barátainknak, ismerőseinknek is kiváló ajándék lehet.
+
[[Fájl:vajkaramella.jpg|300 px|right|a kép forrása: www. moksha.hu]]Nagyon egyszerű, de annál finomabb édességet készíthetünk cukorból, tejből és vajból. Ha ránk törne az édességhiány, akkor ezzel a finomsággal könnyedén csillapíthatjuk, de szépen becsomagolva édesszájú barátainknak, ismerőseinknek is kiváló ajándék lehet.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
7. sor: 7. sor:
 
#Öntsük egy főzőedénybe a tejet, adjuk hozzá a cukrot, és kezdjük el őket alacsony hőfokon főzni! Néha kevergessük meg a cukros tejet, majd ha elkezd forrni, akkor már folyamatosan keverjük, mert nagyon könnyen leéghet! Addig főzzük a cukros tejet, amíg aranybarna színe nem lesz (kb. 25 perc).  
 
#Öntsük egy főzőedénybe a tejet, adjuk hozzá a cukrot, és kezdjük el őket alacsony hőfokon főzni! Néha kevergessük meg a cukros tejet, majd ha elkezd forrni, akkor már folyamatosan keverjük, mert nagyon könnyen leéghet! Addig főzzük a cukros tejet, amíg aranybarna színe nem lesz (kb. 25 perc).  
 
#Vegyük le a tűzről a tejkaramellát és adjuk hozzá a vajat! Állandó kevergetés mellett a tejkaramellának idővel teljesen fel kell vennie a vajat, és nyúlós állapota után omlós vajkaramella masszává kell alakulnia.   
 
#Vegyük le a tűzről a tejkaramellát és adjuk hozzá a vajat! Állandó kevergetés mellett a tejkaramellának idővel teljesen fel kell vennie a vajat, és nyúlós állapota után omlós vajkaramella masszává kell alakulnia.   
#Borítsuk szilikonos sütőpapírral bevont tálcára a masszát és egyengessük el! Hagyjuk, hogy langyosra hűljön ki, majd tetszés szerint egy éles késsel kockázzuk fel!
+
#Borítsuk szilikonos sütőpapírral bevont tálcára a masszát és egyengessük el! Hagyjuk, hogy langyosra hűljön ki, majd tetszés szerint kockázzuk fel!
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
22. sor: 22. sor:
 
*25 dkg kristálycukor
 
*25 dkg kristálycukor
 
*4 dkg vaj
 
*4 dkg vaj
5tojás
 
0.2 liter tejszin
 
  
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
32. sor: 30. sor:
  
 
*[http://www.moksha.hu/konyha/csak-3-hozzavalo-omlos-vajkaramella-hazilag/ Csak 3 hozzávaló: omlós vajkaramella házilag]
 
*[http://www.moksha.hu/konyha/csak-3-hozzavalo-omlos-vajkaramella-hazilag/ Csak 3 hozzávaló: omlós vajkaramella házilag]
*[http://gesztenye-bonbonmania.blogspot.hu/2011/09/vajkaramella.html Vajkaramella receptje]
+
*[http://gesztenye-bonbonmania.blogspot.hu/2011/09/vajkaramella.html/ Vajkaramella receptje]
 
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)