Vércukorszintet csökkenteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
7. sor: 7. sor:
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
# '''Figyeljen a glikémiás indexre!''' A vércukorszint csökkentésének elsődleges módja a megfelelő táplálkozás. Meg kell próbálni csökkenteni az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét, és a szénhidrát tartalmú ételekből is elsősorban olyanokat választani, amelyeknek alacsony a glikémiás indexe (GI). Ez azt mutatja, hogyan hat a szénhidrát a vércukorszintre. A glükóz értéke 100, ehhez képest egy 50-es GI értékű élelmiszer csak feleakkora vércukorszint-növekedést okoz. Míg a fehér lisztből készült készítmények glikémiás indexe magas, a teljes kiőrlésű készítményeké jóval alacsonyabb, ezért a vércukorszint-problémákkal küzdők számára inkább ez utóbbiak fogyasztása javasolt. Az alábbi táblázat nyújt áttekintést az élelmiszerek GI értékéről:
+
# '''Figyeljen a glikémiás indexre!''' A vércukorszint csökkentésének elsődleges módja a megfelelő táplálkozás. Meg kell próbálni csökkenteni az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét, és a szénhidrát tartalmú ételekből is elsősorban olyanokat választani, amelyeknek alacsony a glikémiás indexe (GI). Ez azt mutatja, hogyan hat a szénhidrát a vércukorszintre. A glükóz értéke 100, ehhez képest egy 50-es GI értékű élelmiszer csak feleakkora vércukorszint-növekedést okoz. Míg a fehér lisztből készült készítmények glikémiás indexe magas, a teljes kiőrlésű készítményeké jóval alacsonyabb, ezért a vércukorszint-problémákkal küzdők számára inkább ez utóbbiak fogyasztása javasolt. Az alábbi táblázat nyújt áttekintést az élelmiszerek GI értékéről:{| class="wikitable" style="font-size:100%; text-align:center; margin-left: auto; margin-right: auto" width="80%"
{| class="wikitable" style="font-size:100%; text-align:center; margin-left: auto; margin-right: auto" width="80%"
 
 
|-
 
|-
 
! style="width: 50%;" | Alacsony GI index
 
! style="width: 50%;" | Alacsony GI index
59. sor: 58. sor:
 
* [http://www.natursziget.com/egeszseg/20120302-10-tipp-a-vercukorszint-csokkentesere 10 tipp a Natúrsziget oldalán a vércukorszint csökkentésére]
 
* [http://www.natursziget.com/egeszseg/20120302-10-tipp-a-vercukorszint-csokkentesere 10 tipp a Natúrsziget oldalán a vércukorszint csökkentésére]
 
* [http://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/5-taplalkozasi-tipp-a-magas-vercukorszint-ellen 5 táplálkozási tipp a magas vércukorszint ellen]
 
* [http://www.femcafe.hu/cikkek/egeszseg/5-taplalkozasi-tipp-a-magas-vercukorszint-ellen 5 táplálkozási tipp a magas vércukorszint ellen]
 
[[Kategória:Egészség]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)