Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Lépések
== Hogyan kell tejben pácolt, vajban sült csirkemellet készíteni párolt rizzsel és tzatziki salátával? ==
[[Fájl:tejben_pacolt_csirkemell.jpg|right|300 px]]Isteni ízvilágú, könnyű, mutatós finom főétel, amely megállja a helyét az ünnepi asztalon is. 
== Lépések ==
#A tejbe beletesszük a sót, az egész borsot, a babérlevelet, beletörjük a fokhagymát és a csirkemell szeleteket belefektetjük. Tetejét lezárjuk és legalább 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
#Amikor a hús megpácolódott, lecsepegtetjük, meghintjük egy kevés sóval, majd a felhevített vajban néhány perc alatt mindkét oldalát megsütjük. 5 percre fedővel lefedjük, majd ismételten mindkét oldalát addig sütjük, míg aranybarna színt nem kap.
#Elkészítjük a salátát. Az uborkát meghámozzuk, majd nagy lyukú sajtreszelőn lereszeljük. Besózzuk, majd 10-15 percre hűtőbe tesszük. Ezt követően a levét kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Ráborítjuk a tejfölt és a natúr joghurtot, rátörjük a fokhagymát, és sóval, fehér borssal fehérborssal ízesítjük. Jól összekeverjük, majd egy-két csepp ciromlevet citromlevet és kevés olívaolajat adunk hozzá.
== Tippek ==
== Amire szükséged lehet ==
* 1 kg csirkemell* 10 dkg teavaj* 8-10 szem egész bors* 3 gerezd fokhagyma* 3-4 babérlevél
*4 dl tej
* kevés só* rizs* víz
*''Tzatziki salátához:''
** 2 kígyóuborka
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
'''Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére(3. helyezett)'''
[[Kategória:Étel-ital]]
1 859
szerkesztés