„Szőlőlekvárt főzni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? == A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki. == Lépések == # Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl …”)
 
(Lépések)
 
(2 közbenső módosítás, amit egy másik szerkesztő végzett, nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? ==
 
== Hogyan kell szőlőlekvárt főzni? ==
  
A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki.
+
[[Fájl:Szololekvar.jpg|right]]A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
# Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
+
# '''Szerezzük be a hozzávalókat!''' 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
# A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük. Amíg nem engedett levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétdőltek a szőlőszemek, és a sötét lében bugyogtak, akkor lassú tűzön, fedő alatt főttek.
+
# '''A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük.''' Amíg nem enged levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétomlanak a szőlőszemek és a sötét lében bugyognak, akkor már lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
# Paradicsompasszírozón tekerjük át.
+
# '''Paradicsompasszírozón szűrjük át.'''
# Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.  
+
# '''Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.'''
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==

A lap jelenlegi, 2013. október 1., 13:40-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell szőlőlekvárt főzni?

Szololekvar.jpg

A szőlőlekvár igazi különlegesség, ha tehetjük, próbáljuk ki.

[szerkesztés] Lépések

  1. Szerezzük be a hozzávalókat! 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
  2. A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük. Amíg nem enged levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétomlanak a szőlőszemek és a sötét lében bugyognak, akkor már lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
  3. Paradicsompasszírozón szűrjük át.
  4. Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.

[szerkesztés] Tippek

  • Ízesíthető levendulával és borral.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • piros szőlő
  • cukor
  • zselésítő
  • befőttes üveg

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Jól fertőtlenített üvegbe tegyük el.

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag