Szőlőlekvárt főzni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
6. sor: 6. sor:
  
 
# '''Szerezzük be a hozzávalókat!''' 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
 
# '''Szerezzük be a hozzávalókat!''' 7 dl piros szőlőlé (ezt kb. 1,5 kg szőlőből főzhetjük ki), 12 dkg cukor, 1 tasak 3:1 zselésítő
# '''A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük.''' Amíg nem enged levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétomlanak a szőlőszemek és a sötét lében bugyognak, akkor már lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
+
# '''A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket feltesszük a tűzre egy fazékba, és forrás után még 40 percig főzzük.''' Amíg nem engedett levet, addig gyakori kevergetéssel, amikor aztán szétdőltek a szőlőszemek, és a sötét lében bugyogtak, akkor lassú tűzön, fedő alatt főttek.
# '''Paradicsompasszírozón szűrjük át.'''
+
# '''Paradicsompasszírozón tekerjük át.'''
 
# '''Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.'''
 
# '''Adjuk hozzá a cukrot és a zselésítőt.'''
  
28. sor: 28. sor:
  
 
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/10/szolobol-nem-bort.html Szilva szemmel a világ gasztroblog: Szőlőből, nem bort]
 
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/10/szolobol-nem-bort.html Szilva szemmel a világ gasztroblog: Szőlőből, nem bort]
 
[[Kategória:Otthon-kert]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)