Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Sárga túrót készíteni

2 bájt hozzáadva, 2015. április 20., 13:56
Lépések
== Hogyan kell sárga túrót készíteni? ==
[[Fájl:Sargaturo.jpg|right|200px250px]] A sárga túró főként a Hajdúságban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint Erdélyben elterjedt hagyományos húsvéti étel. Ezekben a térségekben éppúgy hozzátartozik az ünnepi menühöz, mint a kalács vagy a sonka. Édes ízvilága miatt kellemesen harmonizál a húsvéti asztal megszokott ízeivel. 
== Lépések ==
#Tedd fel a tejet forrni egy csipetnyi sóval.
#Üsd fel a tojásokat és jól keverd el őket a cukorral.
#Ha a tej felforrt, akkor kis lángon, folytonos keverés mellett , óvatosan öntsd bele a tojásos-cukros masszát. A tojást addig főzd, míg az egész be nem sűrűsödik. Ha már úgy látod, hogy nem sűrűsödik tovább, jöhet a formázás.#Egy nagyobb szűrőtálba tegyél vászonkendőt, majd öntsd bele az édességet. A kendőt összeszorítva , csavard ki belőle a nedvességet , amennyire csak tudod. A főtt tojásból így gömböt tudsz formálni, amit később könnyebb lesz szeletelni , és az asztalon is jobban mutat.#A kendőt , a négy sarkánál fogva szorosan kötözd össze és lógasd fel, míg ki nem csöpög belőle a tejsavó.
#Ha ez megtörtént, tedd be kicsit a hűtőbe, majd ujjnyi szeletekre vágva tálald a sonka mellé.
 
 
== Tippek ==
Névtelen felhasználó