Sonkás sajttekercset készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. december 5., 09:00-kor történt szerkesztése után volt. (Lépések)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell sonkás sajttekercset készíteni?

Sonkas sajttekercs.jpg

Azért szeretem elkészíteni, mert nagyon mutatós, könnyen és gyorsan elkészíthető, és nem utolsó sorban nagyon finom.


Lépések

  1. Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, amire ráfektetjük a sajtszeleteket úgy, hogy kissé fedjék egymást. Ráreszeljük a trappista sajtot, és 2 percre előmelegített sütőbe tesszük, de éppen csak annyira, hogy a sajtok egymáshoz tapadjanak.
  2. A tojást keményre főzzük, majd a sárgáját kivesszük. A tojásfehérjét apró kockára vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk, és a sajtkrémhez keverjük, majd pici sóval és fehérborssal ízesítjük. A tojássárgáját a vajjal és a mustárral jól elkeverjük és szintén kevés sóval és borssal ízesítjük.
  3. A sajtlapokra először a tojásfehérjés masszát kenjük rá egyenletesen, majd az egészet befedjük a sonkaszeletekkel. Ezt követően a tojássárgás keveréket kenjük a sonkára, és az egészet óvatosan feltekerjük, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Tippek

  • Éles késsel szeleteljük, és pirítóssal tálaljuk.

Amire szükséged lehet

  • 12 szelet lapsajt
  • 10 szelet gépsonka
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg sajtkrém
  • 5 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs. petrezselyemzöld
  • 1 tk. mustár
  • só, fehérbors

Figyelmeztetések

  • Legyen jól lehűtve, mert akkor nagyon szépen szeletelhető.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Schmidt-Huszánk Éva pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya