Sonkás krémmel töltött paradicsomot készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. július 31., 08:07-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell sonkás krémmel töltött paradicsomot készíteni?)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell sonkás krémmel töltött paradicsomot készíteni?

Sonkas kremmel toltott paradicsom.jpg

Könnyű főételként vagy köret nélkül előételként is fogyaszthatjuk.

Lépések

  1. A margarint áttört tojással, besamellel, mustárral, borssal, sóval ízesítve habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a kis kockákra vágott sonkát, a főtt tojást és az apróra vágott hagymát.
  3. A paradicsomok tetejét levágjuk, a belsejét kiskanállal kiemeljük.
  4. A tojásos-sonkás krémmel megtöltjük a paradicsomokat.
  5. A kalapját rátesszük, franciasaláta alapra helyezve tálaljuk.

Tippek

  • Sütve is nagyon finom. Szórjunk reszelt sajtot a tetejére, és pirulásig süssük közepes lángon!

Amire szükséged lehet

  • 20 dkg pulykamell sonka,
  • 8 db paradicsom,
  • 4 db főtt tojás,
  • 10 dkg margarin,
  • 5 dkg besamelmártás,
  • 2 szál hagyma,
  • 3 ek mustár,
  • őrölt fehér bors, só

Figyelmeztetések

  • Ha késsel vágnánk ki a paradicsom belsejét, akkor azt óvatosan tegyük, mert a puha héján keresztül könnyen felsebezhetjük a kezünket!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.