Sajtot készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
14. sor: 14. sor:
 
#* Minden sajt felületét kezelik gombapenésszel, ami után sajtérlelőbe kerül az alapanyag.  
 
#* Minden sajt felületét kezelik gombapenésszel, ami után sajtérlelőbe kerül az alapanyag.  
 
#* Az érlelési folyamatot sajtmester felügyeli, és a sajt fajtájától függően néhány hét, de akár több hónap múlva, a legtökéletesebb állapotban kerül ki az érlelőből a korong.
 
#* Az érlelési folyamatot sajtmester felügyeli, és a sajt fajtájától függően néhány hét, de akár több hónap múlva, a legtökéletesebb állapotban kerül ki az érlelőből a korong.
# '''Mennyi tej szükséges egy kg sajthoz?'''
+
# Mennyi tej szükséges egy kg sajthoz?
 
#* Ez a fajtától függ, de 7-10 l tejjel kell számolni. 90 kg emmental sajthoz 900 l tejre van szükség.
 
#* Ez a fajtától függ, de 7-10 l tejjel kell számolni. 90 kg emmental sajthoz 900 l tejre van szükség.
 
#* Az emmental sajt az Alpokban készül, ahol a tehenek egész évben adnak tejet. Azért ilyen nagy egy sajtkorong, mert egyszerűbb volt a völgybe így legurítani, mint a tejet levinni.
 
#* Az emmental sajt az Alpokban készül, ahol a tehenek egész évben adnak tejet. Azért ilyen nagy egy sajtkorong, mert egyszerűbb volt a völgybe így legurítani, mint a tejet levinni.
41. sor: 41. sor:
 
* T. Nagy Tamás sajtkereskedő
 
* T. Nagy Tamás sajtkereskedő
 
* [http://vitaminbank.hu/sajt.php Sajt]
 
* [http://vitaminbank.hu/sajt.php Sajt]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)
A lap eredeti címe: „https://hogyankell.hu/Sajtot_készíteni