Sütőzacskót használni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
19. sor: 19. sor:
  
 
*Ha locsolsz egy kis sört a húsra a zacskóba, akkor még ízesebb lesz és ropogósra fog megsülni.
 
*Ha locsolsz egy kis sört a húsra a zacskóba, akkor még ízesebb lesz és ropogósra fog megsülni.
*Kis vajat is dobhatsz a húsokra apró kockákra vágva, úgy még finomabb lesz.  
+
#Kis vajat is dobhatsz a húsokra apró kockákra vágva, úgy még finomabb lesz.  
*A vöröshagyma is nagyot dob az ízén, vágd nagyobb cikkekre és pakold a húsra.
+
#A vöröshagyma is nagyot dob az ízén, vágd nagyobb cikkekre és pakold a húsra.
*Még kenyeret is süthetsz sütőzacskóban, amiben így biztos nem fog kiszáradni. Az összegyúrt tésztát kelés után tedd a zacskóba, hintsd meg kevés vízzel, majd zárd le a zacskót. Innentől kezdve ugyanúgy működik, mintha húst sütnél.
+
#Még kenyeret is süthetsz sütőzacskóban, amiben így biztos nem fog kiszáradni. Az összegyúrt tésztát kelés után tedd a zacskóba, hintsd meg kevés vízzel, majd zárd le a zacskót. Innentől kezdve ugyanúgy működik, mintha húst sütnél.
*Ha a zacskód nincs ellátva zárószalaggal, akkor vagy becsomózva tudod lezárni,, vagy a saját anyagából levágott csíkkal bekötni.
+
#Ha a zacskód nincs ellátva zárószalaggal, akkor vagy becsomózva tudod lezárni,, vagy a saját anyagából levágott csíkkal bekötni.
 +
 
 +
 
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
34. sor: 36. sor:
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
  
* Ne csavard a hőfokot 200 fok fölé, mert a zacskó kidurranhat, ill. ráolvadhat a sütőre.
+
* Ne csavard a hőfokot 200 fok fölé, mert a zacskó kidurranhat.
 
*A gőz hatására a zacskó meg fog duzzadni, éppen ezért vigyázz, hogy legyen elég helye, nehogy hozzáérve a sütő forró oldalához kidurranjon.
 
*A gőz hatására a zacskó meg fog duzzadni, éppen ezért vigyázz, hogy legyen elég helye, nehogy hozzáérve a sütő forró oldalához kidurranjon.
 
*Ha zöldségeket raksz a hús mellé, pl.: sárgarépát, akkor ne vágd túl kicsi darabokra, mert megéghetn. Próbáld úgy betenni a sütnivalókat, hogy kb. ugyanakkora darabok legyenek, vagy ami nehezebben puhul meg, azt lehet kisebb darabokra vágni.
 
*Ha zöldségeket raksz a hús mellé, pl.: sárgarépát, akkor ne vágd túl kicsi darabokra, mert megéghetn. Próbáld úgy betenni a sütnivalókat, hogy kb. ugyanakkora darabok legyenek, vagy ami nehezebben puhul meg, azt lehet kisebb darabokra vágni.
 
*A zacskó felnyitásakor vigyázz, ne hajolj fölé, mert a gőz hirtelen kicsaphat.
 
*A zacskó felnyitásakor vigyázz, ne hajolj fölé, mert a gőz hirtelen kicsaphat.
 +
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
44. sor: 47. sor:
 
* [http://hvg.hu/gasztronomia/20131021_Mire_jo_a_sutozacsko__recept Mire jó a sütőzacskó]
 
* [http://hvg.hu/gasztronomia/20131021_Mire_jo_a_sutozacsko__recept Mire jó a sütőzacskó]
 
* [http://anyafoz.hu/receptek/a-sutozacsko-dicserete/ A sütőzacskó dicsérete]
 
* [http://anyafoz.hu/receptek/a-sutozacsko-dicserete/ A sütőzacskó dicsérete]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)