Ribizlizselét készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell ribizlizselét készíteni? ==
 
== Hogyan kell ribizlizselét készíteni? ==
  
[[Fájl:ribizli_zsele.jpg|230 px|right]]A zselé elkészítése időigényesebb folyamat, mint a lekvár- vagy a dzsemfőzés, de a gyümölcszselé sokoldalú felhasználási lehetősége kárpótolni fog minket. Például a ribizliből készült áttetsző, pikáns zselé kiváló vadhúsok mellé, megvajazott kenyérre vagy kalácsra kenve és sütemények töltelékeként.
+
[[Fájl:ribizlizsele.jpg|200 px|right]]A zselé elkészítése időigényesebb folyamat, mint a lekvár- vagy a dzsemfőzés, de a gyümölcszselé sokoldalú felhasználási lehetősége kárpótolni fog minket. Például a ribizliből készült áttetsző, pikáns zselé kiváló vadhúsok mellé, megvajazott kenyérre vagy kalácsra kenve és sütemények töltelékeként.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
7. sor: 7. sor:
 
#Mossuk meg a ribizlit, majd szemezzük le róla a bogyókat!
 
#Mossuk meg a ribizlit, majd szemezzük le róla a bogyókat!
 
#A ribizliszemeket víz hozzáadásával főzzük addig, amíg a bogyók szét nem nyílnak!
 
#A ribizliszemeket víz hozzáadásával főzzük addig, amíg a bogyók szét nem nyílnak!
#Tegyünk egy apró lyukú szűrőt egy edény tetejére! Öntsük a szűrőbe a sűrű ribizlipépet, és hagyjuk, hogy a leve magától lecsepegjen! Ennek kivárása sokáig is eltarthat, de csak így lesz szép átlátszó a zselé.  
+
#Tegyünk egy apró lyukú szűrőt egy edény tetejére! Öntsük a szűrőbe a sűrű ribizlipépet, és hagyjuk, hogy a leve magától lecsepegjen! Utóbbi sok időt vehet igénybe, de csak így lesz szép átlátszó a zselé.  
 
#Mérjük meg a kapott ribizlilevet, és adjunk hozzá megfelelő mennyiségű (literenként 80 dkg) cukrot, majd főzzük kb. 15 percig!
 
#Mérjük meg a kapott ribizlilevet, és adjunk hozzá megfelelő mennyiségű (literenként 80 dkg) cukrot, majd főzzük kb. 15 percig!
 
#Csepegtessünk egy keveset a még folyós zseléből egy tányérra! Ha kihűlve megdermed, akkor már nem kell tovább főznünk.  
 
#Csepegtessünk egy keveset a még folyós zseléből egy tányérra! Ha kihűlve megdermed, akkor már nem kell tovább főznünk.  
35. sor: 35. sor:
 
* Praktika magazin 2013/6 ajándék melléklete a házi befőzés fortélyairól
 
* Praktika magazin 2013/6 ajándék melléklete a házi befőzés fortélyairól
 
* [http://fozniakarok.blogspot.hu/2012/06/ribizli-zsele-citromfuvel.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+FzniAkarok+%28F%C5%91zni+Akarok%29/ Ribizlizselé citromfűvel]
 
* [http://fozniakarok.blogspot.hu/2012/06/ribizli-zsele-citromfuvel.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+FzniAkarok+%28F%C5%91zni+Akarok%29/ Ribizlizselé citromfűvel]
* [http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120624-korianderes-ribizlizsele.html Korianderes ribizlizselé]
+
* [http://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120624-korianderes-ribizlizsele.htmlhttp://www.origo.hu/tafelspicc/recept/20120624-korianderes-ribizlizsele.html/ Korianderes ribizlizselé]
 
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)