Rakott húst készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. május 10., 07:31-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell rakott húst készíteni?)

Hogyan kell rakott húst készíteni?

ötletkonyha.hu

A rakott húsban az a jó, hogy sosem kell feltétlenül követnünk a receptet, hiszen akármilyen hozzávaló belekerülhet, ami a hűtőnkben van. Használjuk bátran a fantáziánkat!

Lépések

  1. A csirkemelleket felszeleteljük, a hagymát felkarikázzuk vastagabb karikákra, a tejfölt összekeverjük az összetört fokhagymával, sóval és borssal, a sajtot pedig lereszeljük.
  2. A tepsi (mély) vagy jénai tál aljába olajat öntünk, majd ráhelyezzük szépen sorban a hozzávalókat.
  3. A csirkemellel kezdjük, rá a füstölt pulykamell sonka, rá a fokhagymás tejföl és a hagymakarikák, majd egy réteg sajt, és kezdjük elölről.
  4. Legalább 3 réteget készítsünk, tegyünk minden hozzávalóból.
  5. A tetejére a sajtot rátehetjük, de csak a fólia levétele után, nehogy megégjen.
  6. Fedjük le a tálat és 30 percig süssük a rakott húst.
  7. Miután megpuhult a hús, levesszük a tetőt/fóliát és ráreszelhetjük a tetejére a maradék sajtot, amivel még 10-15 percig sütjük.

Tippek

  • Bármilyen körettel tálalható: párolt zöldséggel, sült krumplival vagy akár rizzsel, és az uborkasaláta is pompásan kiegészíti.

Amire szükséged lehet

  • 1 csomag pulykamell sonka,
  • szeletelt csirkemell (vagy pulykamell),
  • hagyma,
  • tejföl,
  • fokhagyma,
  • trappista vagy füstölt sajt,
  • olaj,
  • só,
  • bors,
  • mély tepsi vagy jénai tál

Figyelmeztetések

  • Ha nagy az edényünk, nem kell teljesen kitölteni, készíthetünk a közepére dombot, csak a szeletelésnél kell figyelni, nehogy szétessen a rakott hús!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.