Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Párizsi pörköltet készíteni

A lap korábbi változatát látod, amilyen Sága Foods Zrt. (vitalap | szerkesztései) 2013. április 19., 13:19-kor történt szerkesztése után volt. (Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni?)

Hogyan kell párizsi pörköltet készíteni?

Praktikus recept egy gyors ebéd vagy vacsora elkészítéséhez olyan alapanyagokból, amelyek minden felkészült háztartásban alapfelszereltségnek számítanak. A párizsi a legjobb, ha füstölt és jó minőségű.

Lépések

  1. A hagymát megtisztítjuk, nagyobb kockákra vágjuk és a felforrósított olajon üvegesre pirítjuk.
  2. A tűzről lehúzva a pirospaprikát rászórjuk, összekeverjük és a durvára darabolt párizsit beleforgatjuk, majd a tűzre visszatesszük.
  3. A megmosott és felaprított zöldpaprikát és paradicsomot beledobjuk, majd a borral és egy kevés vízzel felöntjük.
  4. Amikor felforrt, a lángot mérsékeljük és kb. 5 perc alatt készre főzzük.
  5. Sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük, valamint zúzott fokhagymával ízesítjük.
  6. Friss bazsalikomlevelekkel díszítjük és párolt rizst vagy tarhonyát kínálunk mellé.

Tippek

  • Érdemes a rizst vagy a tarhonyát ementáli sajtforgáccsal meghinteni tálalás előtt.

Amire szükséged lehet

  • 1 vöröshagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • 2 mokkáskanál pirospaprika
  • 40 dkg füstölt sertés párizsi
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl száraz fehérbor
  • őrölt fekete bors
  • szárított bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikomlevelek (opciós)
  • néhány dkg ementáli sajt (opciós)

Figyelmeztetések

  • Vigyázni kell, hogy a pirospaprika ne égjen meg, mert keserű lesz tőle az étel!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.