Mini, gluténmentes csokitortát készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bgyorfi (vitalap | szerkesztései) 2017. szeptember 13., 15:48-kor történt szerkesztése után volt.
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell mini, gluténmentes csokitortát készíteni?

Minicsocsi.jpg

Szeretnél ínycsiklandó desszertet enni, de azért szem előtt tartanád a mértékletességet? Ennek a mini, gluténmentes csokitorta receptnek minden apró falatja egy kis mennyország! Kielégíti az édesség iránti vágyadat, de mégsem kell aggódnod a kalóriák miatt, hiszen pár falatról van szó. Így készítheted el egyszerűen a család új, kedvenc desszertjét!

Lépések

  1. Készülj elő a sütésre! Melegítsd elő a sütőt kb. 165°C-ra! Ezt követően végy elő egy mini muffinsütőt, kend be zsírral vagy olajjal finoman, majd tedd félre.
  2. Keverd össze a megolvasztott csokoládét és a vajat! Végy egy közepes méretű tálat, majd dolgozd össze a csokit és a vajat, amíg egy lágy állagú mixet nem kapsz. Miután kész vagy, tedd félre, és hagyd kihűlni.
  3. Öntsd az egyveleghez a sót és a kukorica keményítőt! Keverd addig, amíg teljesen el nem vegyülnek az alapanyagok egymással.
  4. Jöhetnek a tojások! Törd fel őket, majd tedd bele egy tálba, és verd kb. 3-4 percig, addig, amíg halványsárga és habos nem lesz. Ezután keverd a tojást is a mixedhez! Először csak az 1/3-adát add hozzá az egyveleghez, keverd el, majd tégy így a tojás maradék 2/3-ad részével is.
  5. Töltsd meg a muffinsütőt a tésztával! Elég félig megtölteni, hiszen úgyis meg fog dagadni a tészta. Ha ezzel készen vagy, süsd 7-10 percig, vedd ki, és hagyd kihűlni.
  6. Díszítsd a tetejét toppinggal!
    • Olvaszd meg a csokoládét, keverd össze a tejjel és egy csipet sóval, majd hagyd kihűlni.
    • Tegyél rá málnát/epret/banánt ízlés szerint.

Tippek

  • Használj kevés olajat/zsírt a muffinsütő kenéséhez! Az a cél, hogy ne ragadjon le a tészta, nem az, hogy olajos/zsíros legyen az ételünk.
  • Fokozatosan adagold az alapanyagokat a tésztához, így könnyebb csomómentesen összedolgozni!
  • Használhatsz más formát is, mint például papír muffinformákat.

Amire szükséged lehet

  • A tésztához:
    • 28 gramm csokoládé,
    • 6 evőkanál sózatlan vaj,
    • 1/4 teáskanál só,
    • 3 evőkanál kukoricakeményítő,
    • 4 tojás.
  • A toppinghoz:
    • 28 gr csokoládé (tej vagy keserű),
    • 60 ml tej,
    • csipet só.
    • málna (opcionális).
  • A sütéshez:
    • muffinsütő,
    • tálak,
    • mérőeszközök.

Figyelmeztetések

  • A tojást csak akkor használd fel, ha már felverted habosra és halványsárgára.
  • Elég a muffinsütőt félig megtölteni tésztával, hiszen úgyis meg fog dagadni. Ha a kelleténél többet töltesz bele, kifolyhat.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bgyorfi