„Megmenteni a savanyú tejet” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem …”)
 
(Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet?)
 
(3 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
== Hogyan kell {{PAGENAME}}? ==
+
== Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet? ==
 
 
Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt!
 
  
 +
[[Fájl:Megmenteni_a_tejet_turo.jpg|right]]Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt!
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
# forrald fel a tejet egy lábasban, és láss csodát, túró lesz a végeredmény (egy liter 2,8-as tejből kb. 15-18 dkg)
+
# Forrald fel a tejet egy lábasban, és láss csodát, túró lesz a végeredmény (egy liter 2,8-as tejből kb. 15-18 dkg).
# szűrd le a túrót, de hagyj egy pici savót rajta, hogy krémesebb legyen a végeredmény
+
# Szűrd le a túrót, de hagyj egy pici savót rajta, hogy krémesebb legyen a végeredmény.
# vágj apróra egy kis fej hagymát, végy elő piros paprikát, borsot, sót, őrölt vagy egész köményt, egy teáskanál mustárt
+
# Vágj apróra egy kis fej hagymát, végy elő piros paprikát, borsot, sót, őrölt vagy egész köményt, egy teáskanál mustárt.
# jól dolgozd el az összetevőket a túróval és kész is vagy :)
+
# Jól dolgozd el az összetevőket a túróval és kész is vagy. :)
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
  
* a kőrözött rögtön fogyasztható, de hűtőben pát órán át pihentetve jobban "megérnek" az ízek
+
* A kőrözött rögtön fogyasztható, de hűtőben pát órán át pihentetve jobban "megérnek" az ízek.
* ha nem csinálsz belőle kőrözöttet, amit elfogyasztanál, egy héten át vígan eltartható a friss túró a hűtőben
+
* Ha nem csinálsz belőle kőrözöttet, amit elfogyasztanál, egy héten át vígan eltartható a friss túró a hűtőben.
  
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]

A lap jelenlegi, 2012. augusztus 8., 12:32-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet?

Megmenteni a tejet turo.jpg

Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt!

[szerkesztés] Lépések

  1. Forrald fel a tejet egy lábasban, és láss csodát, túró lesz a végeredmény (egy liter 2,8-as tejből kb. 15-18 dkg).
  2. Szűrd le a túrót, de hagyj egy pici savót rajta, hogy krémesebb legyen a végeredmény.
  3. Vágj apróra egy kis fej hagymát, végy elő piros paprikát, borsot, sót, őrölt vagy egész köményt, egy teáskanál mustárt.
  4. Jól dolgozd el az összetevőket a túróval és kész is vagy. :)

[szerkesztés] Tippek

  • A kőrözött rögtön fogyasztható, de hűtőben pát órán át pihentetve jobban "megérnek" az ízek.
  • Ha nem csinálsz belőle kőrözöttet, amit elfogyasztanál, egy héten át vígan eltartható a friss túró a hűtőben.

Az oldal szerzői

Kiscsillag, Sonance