„Megmenteni a savanyú tejet” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem …”)
 
(Hogyan kell {{PAGENAME}}?)
1. sor: 1. sor:
== Hogyan kell {{PAGENAME}}? ==
+
== Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet? ==
  
 
Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt!
 
Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt!
 
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==

A lap 2012. augusztus 8., 12:28-kori változata

Hogyan kell megmenteni a savanyú tejet?

Sokszor szembesül az ember azzal a szomorú ténnyel, hogy a tej, amit vásárolt már a kibontás pillanatában meg van savanyodva. Nem kell elkeseredni, ne dobd ki, használd fel praktikusan! Csinálj belőle isteni kőrözöttet mindössze harminc perc alatt!

Lépések

  1. forrald fel a tejet egy lábasban, és láss csodát, túró lesz a végeredmény (egy liter 2,8-as tejből kb. 15-18 dkg)
  2. szűrd le a túrót, de hagyj egy pici savót rajta, hogy krémesebb legyen a végeredmény
  3. vágj apróra egy kis fej hagymát, végy elő piros paprikát, borsot, sót, őrölt vagy egész köményt, egy teáskanál mustárt
  4. jól dolgozd el az összetevőket a túróval és kész is vagy :)

Tippek

  • a kőrözött rögtön fogyasztható, de hűtőben pát órán át pihentetve jobban "megérnek" az ízek
  • ha nem csinálsz belőle kőrözöttet, amit elfogyasztanál, egy héten át vígan eltartható a friss túró a hűtőben

Az oldal szerzői

Kiscsillag, Sonance