Medvehagymás pogácsát készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell medvehagymás pogácsát készíteni? ==
 
== Hogyan kell medvehagymás pogácsát készíteni? ==
  
[[Fájl:medvehagyma_pogacsa.jpg|300 px|right|a kép forrása: olcsó-receptek.hu]]Az elmúlt években vált a tavasz egyik nagy slágerévé a [[szedni_és_felhasználni_a_medvahagymát|medvehagyma]]. Nyersen fogyasztva is nagyon egészséges, de a konyhában is számos módon felhasználhatjuk. Íze nem olyan intenzív, mint a rendes hagymáé, viszont enyhén fokhagymás-snidlinges íze miatt kedvelt alapanyaga néhány ételnek. Cikkünkben ezúttal a medvehagymás pogácsa elkészítésének lépéseit mutatjuk be.
+
[[Fájl:medvehagyma_pogacsa.jpg|200 px|right|a kép forrása: olcsó-receptek.hu]]Az elmúlt években vált a tavasz egyik nagy slágerévé a [[szedni_és_felhasználni_a_medvahagymát|medvehagyma]]. Nyersen fogyasztva is nagyon egészséges, de a konyhában is számos módon felhasználhatjuk. Íze nem olyan intenzív, mint a rendes hagymáé, viszont enyhén fokhagymás-snidlinges íze miatt kedvelt alapanyaga néhány ételnek. Cikkünkben ezúttal a medvehagymás pogácsa elkészítésének lépéseit mutatjuk be.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
7. sor: 7. sor:
 
#'''Szerezzük be a medvehagymát!''' Általában piacokon árulják a medvehagymát, de mi magunk tölgyes, bükkös erdőkben is szedhetünk. Persze az sem kizárt, hogy már a saját kertünkben termeljük.  
 
#'''Szerezzük be a medvehagymát!''' Általában piacokon árulják a medvehagymát, de mi magunk tölgyes, bükkös erdőkben is szedhetünk. Persze az sem kizárt, hogy már a saját kertünkben termeljük.  
 
#'''Készítsük elő a medvehagymát!''' Egy kis csokor medvehagymát mossunk meg alaposan, majd aprítsuk fel kisebb darabokra. Felhasználása előtt meg is fonnyaszthatjuk, de frissen is hozzáadhatjuk a pogácsa tésztájához.
 
#'''Készítsük elő a medvehagymát!''' Egy kis csokor medvehagymát mossunk meg alaposan, majd aprítsuk fel kisebb darabokra. Felhasználása előtt meg is fonnyaszthatjuk, de frissen is hozzáadhatjuk a pogácsa tésztájához.
#'''Állítsuk össze a pogácsa tésztáját!''' 50 dkg liszthez adjunk hozzá egy tojás sárgáját, egy kocka Ramat, 1 tejfölt, valamint 2 dkg élesztőt.
+
#'''Állítsuk össze a pogácsa tésztáját!''' Az 50 dkg liszthez adjunk hozzá egy tojás sárgáját, egy kocka Ramat, 1 tejfölt, valamint 2 dkg élesztőt.
 
#'''Gyúrjuk össze a tésztát!''' A hozzávalók összegyúrása után a tésztát egymás után háromszor, félórás időközönként sodorjuk át alaposan.  
 
#'''Gyúrjuk össze a tésztát!''' A hozzávalók összegyúrása után a tésztát egymás után háromszor, félórás időközönként sodorjuk át alaposan.  
 
#'''Szórjuk meg medvehagymával a tésztát!''' Egy-egy sodrás során a kinyújtott tésztára szórjunk egy kis marék összeaprított medvehagymát, majd azt a sodrással dolgozzuk bele a tésztába. Ezt a lépést mindhárom sodrásnál ismételjük meg!
 
#'''Szórjuk meg medvehagymával a tésztát!''' Egy-egy sodrás során a kinyújtott tésztára szórjunk egy kis marék összeaprított medvehagymát, majd azt a sodrással dolgozzuk bele a tésztába. Ezt a lépést mindhárom sodrásnál ismételjük meg!
 
#'''Pihentessük a tésztát!''' Ehhez tegyük a medvehagymával összedolgozott tésztát egy éjszakára hűtőszekrénybe, vagy hideg helyre.
 
#'''Pihentessük a tésztát!''' Ehhez tegyük a medvehagymával összedolgozott tésztát egy éjszakára hűtőszekrénybe, vagy hideg helyre.
#'''Szaggassuk ki a pogácsákat!''' A kinyújtott tészta tetejét először vagdossuk be kockásra, majd kenjük meg tojással vagy tejjel, végül pogácsaszaggató segítségével szaggassuk ki a pogácsákat.  
+
#'''Szaggassuk ki a pogácsákat!''' A kinyújtott tészta tetejét először vagdossuk be kockásra, majd kenjük meg tojással vagy tejjel, és szórjuk meg reszelt sajttal, végül pogácsaszaggató segítségével szaggassuk ki a pogácsákat.  
 
#'''Süssük meg a pogácsákat!''' Hideg sütéssel kezdve süssük halványpirosra a medvehagymás pogácsákat.
 
#'''Süssük meg a pogácsákat!''' Hideg sütéssel kezdve süssük halványpirosra a medvehagymás pogácsákat.
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
  
*Reszelt sajttal vagy magvakkal (tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag, stb.) is megszórhatjuk a pogácsa tetejét.
+
*Sajt helyett magvakkal (tökmag, napraforgómag, lenmag, szezámmag, stb.) is megszórhatjuk a pogácsa tetejét.
 
*Másfajta pogácsa-recepttel is el lehet készíteni a medvehagymás pogácsát.
 
*Másfajta pogácsa-recepttel is el lehet készíteni a medvehagymás pogácsát.
  
35. sor: 35. sor:
  
 
*Saját recept
 
*Saját recept
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)