Madártejet készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
7. sor: 7. sor:
 
# '''Hozzávalók a habhoz''': 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt.
 
# '''Hozzávalók a habhoz''': 6 tojás fehérje, 9 evőkanál kristálycukor. Hozzávalók az „alapléhez”: 2 l tej, 6 tojás sárgája, 1 vanília rúd, 6 evőkanál cukor, 1 evőkanál liszt.
 
# '''Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük.''' Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk.
 
# '''Először a tojásfehérjéből és cukorból verünk kemény habot, majd kanállal meleg vízbe szaggatjuk, és oldalanként másfél percig főzzük.''' Nem gőzfürdőben és nem zubogó forró vízben főzzük, hanem csak lassan gyöngyöző meleg vízben. A kész madárhabot abba a tálba tesszük, amiben tálaljuk.
# '''Elkészítjük a masszát.''' A tejből 1,5 dl-t a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk, közben a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk.
+
# '''Elkészítjük a masszáz.''' A tejből 1,5 dl-t a tojás sárgával, 6 evőkanál cukorral és a liszttel csomómentesre keverünk, közben a maradék tejet a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk. Ha forr, hozzáöntjük a tojásos masszát, és sűrűre forraljuk.
 
# '''Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük.'''
 
# '''Még melegen nyakon öntjük a habokat, és kihűtjük.'''
  
25. sor: 25. sor:
  
 
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/12/madartej.html Szilva szemmel a világ gasztroblog: Madártej]
 
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/12/madartej.html Szilva szemmel a világ gasztroblog: Madártej]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)