Mézes likőrt készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell mézes likőrt készíteni? ==
 
== Hogyan kell mézes likőrt készíteni? ==
  
[[Fájl:mezes_likor.jpg|right|180 px]]Az ősszel lefőzetett pálinkát egy ízletes likőr alapanyagaként is felhasználhatjuk, amelyet a méz és a gyömbér-fahéj-szegfűszeg trió különleges és finom egyvelege tesz igazán pikánssá. A mézes-fűszeres likőr igazi téli melengető ital, amellyel akár a megfázást is enyhíthetjük.
+
[[Fájl:mezes_likor.jpg|right|180 px]]Az ősszel lefőzetett pálinkát egy ízletes likőr alapanyagaként is felhasználhatjuk, amelyet a méz és a gyömbér-fahéj-szegfűszeg trió különleges és finom egyvelege tesz igazán pikánssá. A mézes-fűszeres likőr igazi téli melengető ital, amely akár a megfázás kezelésére is kiválóan alkalmas.
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
7. sor: 7. sor:
 
#Szórjuk egy lezárható (kapcsos) üvegbe a gyömbérszeleteket, a fahéjat és a szegfűszeget, majd öntsük hozzá a mézet és a pálinkát/vodkát!
 
#Szórjuk egy lezárható (kapcsos) üvegbe a gyömbérszeleteket, a fahéjat és a szegfűszeget, majd öntsük hozzá a mézet és a pálinkát/vodkát!
 
#Kevergessük, illetve rázogassuk meg néha még egy-két napig az üveget, hogy a méz teljesen feloldódjon!
 
#Kevergessük, illetve rázogassuk meg néha még egy-két napig az üveget, hogy a méz teljesen feloldódjon!
#Hagyjuk megérni a likőrt! Az érési ideje kb. 3-4 hét, azonban nem baj, ha tovább hagyjuk, hiszen így még jobban összeérnek a különleges ízek, zamatok.
+
#Hagyjuk megérni a likőrt! Az érési ideje kb. 3-4 hét, azonban nem baj, ha tovább hagyjuk érni, hiszen így még jobban összeérnek a különleges ízek, zamatok.
#Szűrjük le a likőrt! Az érlelés során a fűszerek leülepednek az üveg aljára, a likőr pedig borostyánsárga vagy óarany színűvé változik. A leszűrt likőrt öntsük szép, díszes üvegekbe, az üveg nyakára pedig díszítésként köthetünk egy-két fahéjrudat.
+
#Szűrjük le a likőrt! Az érlelés során a fűszerek leülepednek az üveg aljára, a likőr pedig borostyánsárga vagy óarany színűvé változik. A leszűrt likőrt öntsük szép, díszes üvegekbe, az üveg nyakára díszítésként kössünk egy-két fahájrudat.  
 +
 
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
32. sor: 33. sor:
  
 
*Praktika magazin, 2014. február, XVIII. évfolyam, 2. szám
 
*Praktika magazin, 2014. február, XVIII. évfolyam, 2. szám
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)