Luca-napi varázssütit készíteni szerkesztése
Innen: Hogyankell.hu
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
5. sor: | 5. sor: | ||
== Lépések == | == Lépések == | ||
− | # | + | #Hozzávalók: 15 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt, 2 tojás, 15 dkg vaj, 15 dkg cukor (fele barna), 3 ek paradicsomlekvár, ½ csomag sütőpor, 5 dkg kakaópor, 5 dkg étcsokoládé, késhegynyi őrölt fahéj, fél narancs reszelt héja, kevés mézeskalács fűszer. Továbbá egy csokor jácint a konyhába, melynek illataromái belekerülnek a varázssütibe. |
− | # | + | # A sütőt 170 fokra előmelegítettem, míg összekutyultam a hozzávalókat. A közelben illatozott a jácint, tehát az illataromák is belekerültek. |
− | # | + | # A lisztet a sütőporral, kakaóval és száraz fűszerekkel összekevertem. |
− | # | + | # A tojásokat eldolgoztam a langyos vajjal, cukorral, amihez hozzáöntöttem a paradicsomlekvárt. |
− | # | + | # Ebbe borítottam a lisztestál tartalmát, a végén pedig a narancshéjat és az összetört csokit. |
− | # | + | # Kapszlikba kanalaztam és 20 perc alatt megsütöttem. |
== Tippek == | == Tippek == | ||
27. sor: | 27. sor: | ||
* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/01/luca-napi-varazs-suti-manokapszliban.html Szilva szemmel a világ - gasztroblog] | * [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/01/luca-napi-varazs-suti-manokapszliban.html Szilva szemmel a világ - gasztroblog] | ||
− | |||
− |