Lehűteni a sört, pár perc alatt szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
12. sor: 12. sor:
 
=== Módszerek ===
 
=== Módszerek ===
  
Két módszert fogok bemutatni:
+
Három példát fogok bemutatni, melyből kettő ugyanarra az elvre épül.
# '''Első módszer''': A sört bugyoláld be vizes papírtörlőbe, és így rakd el a mélyhűtőbe. Így elméletileg 8-10 perc alatt megfelelő hőmérsékletre hűl le a sör. A módszer alapja, hogy a víz jobb hővezető, mint a levegő, és ezért a vizes papír hatékonyabb hűtést garantál.
+
# '''Első javaslat''': A sört bugyoláld be vizes papírtörlőbe, és így rakd el a mélyhűtőbe. Így elméletileg 8-10 perc alatt megfelelő hőmérsékletre hűl le a sör. A módszer alapja, hogy a víz jobb hővezető, mint a levegő, és ezért a vizes papír hatékonyabb hűtést garantál.
 
#* A módszer hátránya, hogy ha túl sokáig tartod a sört a mélyhűtőben, akkor az fel is robbanhat.
 
#* A módszer hátránya, hogy ha túl sokáig tartod a sört a mélyhűtőben, akkor az fel is robbanhat.
# '''Második módszer''': A sört egy tálba kell tenni, amiben víz és jég van. A titkos összetevő a só! Ahogy azt a téli útsózásnál is látható, a só felolvasztja a jeget. Ez azért következik be, mert a só lecsökkenti a víz fagyási hőmérsékletét, és az olvadás közben hőt von el a környezetéből. Ennek módszernek különböző fokozatai vannak:
+
# '''Második javaslat''': A sört egy tálba kell tenni, amiben víz és jég van. A titkos összetevő a só! Ahogy azt a téli útsózásnál is látható, a só felolvasztja a jeget. Ez azért következik be, mert a só lecsökkenti a víz fagyási hőmérsékletét, és az olvadás közben hőt von el a környezetéből. Ennek módszernek különböző fokozatai vannak:
 
##Simán beleteszed a sós jeges vízbe a sört, ami kb. 5 perc alatt lehűl.  
 
##Simán beleteszed a sós jeges vízbe a sört, ami kb. 5 perc alatt lehűl.  
 
##A sört beleteszed ebbe a vízbe, és folyamatosan mozgatod. Így elméletileg 2 perc is elég.
 
##A sört beleteszed ebbe a vízbe, és folyamatosan mozgatod. Így elméletileg 2 perc is elég.
##Az agresszív változat, hogy egy fúró segítségével forgatod a sört a jeges-sós tálban. Ehhez egy termosz tetejére, egy csavarra és befőttes gumira van szükség. A fúróval átfúrod a tetőt, majd abba egy csavart teszel, amivel a fúróhoz rögzíted a fedőt. A sörre ráteszed a befőttes gumikat, és beledugod a termosz tetejébe. Ezzel a módszerrel akár 1 perc alatt hideg sört készíthetsz.
+
##Az agresszív módszer, hogy egy fúró segítségével forgatod a sört a jeges-sós tálban. Ehhez egy termosz tetejére, egy csavarra és befőttes gumira van szükség. A fúróval átfúrod a tetőt, majd abba egy csavart teszel, amivel a fúróhoz rögzíted a fedőt. A sörre ráteszed a befőttes gumikat, és beledugod a termosz tetejébe. Ezzel a módszerrel akár 1 perc alatt hideg sört készíthetsz.
  
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
46. sor: 46. sor:
 
* [http://gizmodo.com/5882160/3-ways-to-chill-your-superbowl-beer-fast Itt bővebben olvashattok a sörhűtésről]
 
* [http://gizmodo.com/5882160/3-ways-to-chill-your-superbowl-beer-fast Itt bővebben olvashattok a sörhűtésről]
 
* [http://www.wikihow.com/Cool-Beers-Without-a-Fridge A Wikihow.com oldalon is találhattok információt]
 
* [http://www.wikihow.com/Cool-Beers-Without-a-Fridge A Wikihow.com oldalon is találhattok információt]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)