„Klasszikus hagyományos karácsonyi bejglit sütni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell karácsonyi bejglit sütni? == 300 px|rightA sütemény egy klasszikus karácsonyi sütemény. Természetesen minden évben…”)
 
(Lépések)
10. sor: 10. sor:
 
#Eközben a töltelék hozzávalóit összekeverem, és 3 részre osztom. Ezzel megkenem a kinyújtott tésztalapot.
 
#Eközben a töltelék hozzávalóit összekeverem, és 3 részre osztom. Ezzel megkenem a kinyújtott tésztalapot.
 
#Megöntözöm tejjel a tölteléket. Felcsavarom és tepsibe helyezem. Tojással megkenem a tetejét.
 
#Megöntözöm tejjel a tölteléket. Felcsavarom és tepsibe helyezem. Tojással megkenem a tetejét.
#Még félóráig kelesztem. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm.  
+
#Még félóráig kelesztem. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm.
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==

A lap 2013. december 5., 08:57-kori változata

Hogyan kell karácsonyi bejglit sütni?

Karacsonyi bejgli.jpg

A sütemény egy klasszikus karácsonyi sütemény. Természetesen minden évben elkészítem, hiszen könnyű elkészíteni és nagyon finom.


Lépések

  1. Az élesztőt kevés cukorral és tejjel felfuttatom. Ehhez a tészta hozzávalóit alaposan hozzágyúrom, úgy, hogy gyenge tésztát kapjak. 1 óráig kelesztem.
  2. A megkelt tésztát 3 részre osztom és kinyújtom tepsi nagyságúra.
  3. Eközben a töltelék hozzávalóit összekeverem, és 3 részre osztom. Ezzel megkenem a kinyújtott tésztalapot.
  4. Megöntözöm tejjel a tölteléket. Felcsavarom és tepsibe helyezem. Tojással megkenem a tetejét.
  5. Még félóráig kelesztem. Előmelegített sütőben kb. 45 percig sütöm.

Tippek

  • Nagyon finom meleg kakaóval.

Amire szükséged lehet

  • Tésztához:
    • 70 dkg liszt
    • 2 dl tejföl
    • 3 dkg élesztő
    • 20 dkg margarin
    • 10 dkg cukor
    • 1 csipet só
    • 3 db tojás sárgája
    • 1 reszelt citrom héja
    • tej (annyi, hogy a tészta puha legyen)
  • Töltelékhez:
    • 45 dkg darált dió/mák
    • 1 csomag vaníliacukor
    • 1 reszelt citrom héja
    • 35 dkg cukor
    • 10 dkg mazsola (ha valaki szereti)
    • kevés tej

Figyelmeztetések

  • Fontos, hogy a tészta puha legyen. Ha nem elég puha, akkor bátran adjunk hozzá még tejet!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Nagy Júlia pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya, Hogyankell