„Kijevi zöldbabos rizottót készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni? == Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznap…”)
 
(Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?)
 
(11 közbenső módosítás ugyanattól a szerkesztőtől nincs mutatva)
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni? ==
 
== Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni? ==
  
Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznapokban.
+
[[Fájl:Kijevi_zolbabos_rizotto.jpg|350 px|right]]Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznapokban.
 
 
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
18. sor: 17. sor:
 
== Amire szükséged lehet ==
 
== Amire szükséged lehet ==
  
*500 g (mirelit) mini kijevi,
+
*500 g (mirelit) mini kijevi húsgolyócskák,
 
*30 dkg rizs,
 
*30 dkg rizs,
 
*25 dkg friss vagy mirelit zöldbab,
 
*25 dkg friss vagy mirelit zöldbab,

A lap jelenlegi, 2013. május 10., 07:57-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell kijevi zöldbabos rizottót készíteni?

Kijevi zolbabos rizotto.jpg

Az előre panírozott, már csak sütésre váró ételek nagy segítséget jelentenek az elfoglalt hétköznapokban.

[szerkesztés] Lépések

  1. A riszt megpároljuk.
  2. A zöldbabot sós, enyhén szódabikarbónás vízben leforrázzuk, a petrezselymet finomra vágjuk.
  3. A rizst összekeverjük a zöldbabbal és a finomra vágott petrezselyemmel.
  4. A mini kijevieket bő forró olajban kisütjük és lecsepegtetjük.
  5. A kisütött mini kijevieket, a zöldbabos rizottóval körítve kínáljuk.

[szerkesztés] Tippek

  • Ha éppen maradt otthon főtt rizs a vasárnapi ebédből, érdemes felhasználni erre a receptre, de félkész, zacskós riszt is használhatunk.

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 500 g (mirelit) mini kijevi húsgolyócskák,
  • 30 dkg rizs,
  • 25 dkg friss vagy mirelit zöldbab,
  • fél csokor petrezselyem,
  • olaj,

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Amikor a forró olajba helyezzük a sütnivalót, vigyázzunk a felcsapódó olajjal!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Sága Foods Zrt.