Kaukázusi kefírt készíteni otthon szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
32. sor: 32. sor:
 
*Sterilen, tisztán dolgozz.
 
*Sterilen, tisztán dolgozz.
 
*A művelet során ne használj fém eszközöket, edényeket.
 
*A művelet során ne használj fém eszközöket, edényeket.
*Ha a gombák megbarnultak, az azt jelenti, hogy elpusztultak és már nem lehet velük dolgozni.
+
*Ha a gombák megbarnultak, akkor azt jelenti, hogy elpusztultak és már nem lehet velük dolgozni.
*Érdekes, hogy az érlelés idejétől függően más és más íze, valamint hatása lesz az elkészült kefirnek. A fél napon át érlelt kefir hashajtó hatású, a másfél napon át érlelt pedig hasfogó. Igény szerint lehet kísérletezni.
+
*Érdekes, hogy az érlelés idejétől függően más és más íze, valamint hatása lesz az elkészült kefírnek. A fél napon át érlelt kefír hashajtó hatású, a másfél napon át érlelt pedig hasfogó. Igény szerint lehet kísérletezni.
*Az ún. prebiotikumok a probiotikus mikrobák táplálékai, amit a következő ételek is tartalmaznak: banán, hagyma, tej, zabpehely, stb. Egészséges étkezéssel ezeket megkapja a szervezetünk.
+
*Az ún. prebiotikumok a probiotikus mikróbák táplálékai, amit a köv. ételek is tartalmaznak: banán, hagyma, tej, zabpehely, stb. Egészséges étkezéssel ezeket megkapja a szervezetünk.  
  
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
 
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
43. sor: 43. sor:
 
* [http://hu.wikipedia.org/wiki/Prebiotikum Prebiotikumok]
 
* [http://hu.wikipedia.org/wiki/Prebiotikum Prebiotikumok]
 
* [http://www.kefirgomba.hu/?page_id=8 Kefírgomba]
 
* [http://www.kefirgomba.hu/?page_id=8 Kefírgomba]
 
[[Kategória:Egészség]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)