„Karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni?)
(Figyelmeztetések)
 
33. sor: 33. sor:
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==
  
*A padlizsánt mindenképp érdemes besózni, hogy keserű levét kiengedje!  
+
*A padlizsánt mindenképp érdemes besózni, hogy a keserű levét kiengedje!  
 
*Az ételt először letakarva sütjük, hogy ne száradjon ki!
 
*Az ételt először letakarva sütjük, hogy ne száradjon ki!
  

A lap jelenlegi, 2013. december 5., 08:41-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell karácsonyi zöldséges pulyka rakottat készíteni?

Karacsonyi zoldseges pulykarakott.jpg

A család minden tagja szereti, finom, mutatós, igazi ünnepi étel!

[szerkesztés] Lépések

  1. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk és a tepsi aljára fektetjük. Meghintjük sóval, morzsolt rozmaringgal és egy kis olívaolajjal.
  2. Felkarikázzuk a megmosott pórét és a krumpli tetejére fektetjük.
  3. A padlizsánt felkarikázzuk és 20 percig besózva állni hagyjuk, majd leöblítjük. A karikákat a póré tetejére fektetjük, meghintjük a grillzöldség fűszerkeverékkel és egy kis olívaolajjal.
  4. A paradicsomot felkarikázzuk, a padlizsán szeletek tetejére teszünk 1-1 karikát és meghintjük a grillzöldség fűszerrel.
  5. A pulykamell filét tenyérnyi szeletekre vágjuk, kicsit kiverjük, sózzuk és a paradicsomok tetejére fektetjük. Meghintjük a provence-i fűszerkeverékkel, s a tetejükre 1-1 szelet bacont helyezünk.
  6. A tepsit lefedjük alufóliával és 45 percig 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.
  7. Levesszük az alufóliát és 15 percig még pirítjuk az ételt.

[szerkesztés] Tippek

  • Frissen az igazi!

[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • 80 dkg krumpli,
  • 40 dkg pulykamell filé,
  • 15 dkg füstölt bacon,
  • 6 db paradicsom,
  • 1 db padlizsán,
  • 1 db póréhagyma,
  • olívaolaj,
  • rozmaring,
  • provence-i fűszerkeverék,
  • grillzöldség fűszerkeverék,

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • A padlizsánt mindenképp érdemes besózni, hogy a keserű levét kiengedje!
  • Az ételt először letakarva sütjük, hogy ne száradjon ki!

[szerkesztés] Kapcsolódó források, hivatkozások

Guba Márta pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére

Az oldal szerzői

Bya