„Jegeskávét készíteni dugattyús kávéfőzővel” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Lépések)
(Lépések)
42. sor: 42. sor:
  
  
''1. lépés: A szűrő előkészítése''  
+
'''''1. lépés: A szűrő előkészítése'''''  
 
Vedd elő a dugattyús kávéfőződ és tegyél bele egy papír kávészűrőt. Önts 50 ml forró vizet a papírszűrő teljes felületére, kellemes melegágyat készítve a kávéőrleménynek. Ezután öntsd ki a vizet, erre csak az előmelegítés miatt van szükség.
 
Vedd elő a dugattyús kávéfőződ és tegyél bele egy papír kávészűrőt. Önts 50 ml forró vizet a papírszűrő teljes felületére, kellemes melegágyat készítve a kávéőrleménynek. Ezután öntsd ki a vizet, erre csak az előmelegítés miatt van szükség.
  
60. sor: 60. sor:
  
  
[['''Érdekesség a Starbucks Kenya kávéőrleményről:''']]
+
'''Érdekesség a Starbucks Kenya kávéőrleményről:'''
 
''A Kenyából származó kávé különleges citrusos aromáját az afrikai kis kávéfarmokat körülölelő citrusfáknak köszönheti, amelyeket a termelők a helyi legfőbb kártevők, az elefántok távol tartására ültettek. Összességében tehát a világ legnagyobb szárazföldi emlősei járultak hozzá a kenyai kávé semmivel sem összehasonlítható, citrusos karakteréhez. Ennek tiszteletére találhatjátok meg minden Starbucks Kenya kávéőrlemény csomagolásán az elefántot.''
 
''A Kenyából származó kávé különleges citrusos aromáját az afrikai kis kávéfarmokat körülölelő citrusfáknak köszönheti, amelyeket a termelők a helyi legfőbb kártevők, az elefántok távol tartására ültettek. Összességében tehát a világ legnagyobb szárazföldi emlősei járultak hozzá a kenyai kávé semmivel sem összehasonlítható, citrusos karakteréhez. Ennek tiszteletére találhatjátok meg minden Starbucks Kenya kávéőrlemény csomagolásán az elefántot.''
  

A lap 2015. szeptember 11., 16:55-kori változata

A tökéletes jegeskávé titka

Bár már vége van a nyárnak, még vannak olyan napok, amikor nem egy forró italtól reméljük a felfrissülést. Ilyenkor jön jól egy jegeskávé, amellyel a hétköznapokba is a nyár hangulatát varázsolhatjuk. A Starbucks megosztotta velünk a tökéletes jegeskávé titkát, amihez még kávéfőzőre sincs szükségünk.


Hozzávalók: 1 db French press (dugattyús kávéfőző) 50 ml + 200 ml forró, de nem forrásban lévő víz 4 evőkanál kávéőrlemény (az egzotikus gyümölcsös aromájú afrikai Kenya kávé különösen jó választás) 2 pohár jég Tej, tejszín, cukor, édesítő, vaníliafagylalt, tejszínhab ízlés szerint


Elkészítés:

1. lépés: A szűrő előkészítése Vedd elő a dugattyús kávéfőződ és tegyél bele egy papír kávészűrőt. Önts 50 ml forró vizet a papírszűrő teljes felületére, kellemes melegágyat készítve a kávéőrleménynek. Ezután öntsd ki a vizet, erre csak az előmelegítés miatt van szükség.

2. lépés: Pontos adagolás Mérj ki 4 evőkanálnyi őrölt kávét minden 2 deciliter kávé készítéséhez, és tedd bele az előmelegített szűrőbe.

Tipp: A jegeskávékat mindig kétszer olyan erősre kell főzni, mint a hagyományos forró italokat.

3. lépés: Az ízek felszabadítása Töltsd fel a French press (dugattyús) kávéfőzőt forró vízzel félig, vagy amíg teljesen el nem lepik a kávéőrleményt. Adj 10 másodpercet a kávénak, hogy a kávéőrlemény egyenletesen benedvesedjen, és kiengedje különleges aromáját.

4. lépés: Kiteljesítés Lassan, körkörös mozdulatokkal öntsd hozzá a maradék vizet úgy, hogy a megduzzadt kávéőrlemény minden részét elfedje.

5. lépés: Jöhet a jég Töltsd fel a kávéspoharakat jéggel, és finoman önts rá a frissen elkészült kávé. Amint kihűl, ízesítsd ízlésed szerint és máris fogyasztható. A Starbucks az afrikai Kenya kávéőrleményét javasolja a tökéletes jegeskávéhoz, amely egzotikus gyümölcsös, citrusos aromája tovább fokozza a hideg kávé frissítő élményét.


Érdekesség a Starbucks Kenya kávéőrleményről: A Kenyából származó kávé különleges citrusos aromáját az afrikai kis kávéfarmokat körülölelő citrusfáknak köszönheti, amelyeket a termelők a helyi legfőbb kártevők, az elefántok távol tartására ültettek. Összességében tehát a világ legnagyobb szárazföldi emlősei járultak hozzá a kenyai kávé semmivel sem összehasonlítható, citrusos karakteréhez. Ennek tiszteletére találhatjátok meg minden Starbucks Kenya kávéőrlemény csomagolásán az elefántot.

Lépések

1. lépés: A szűrő előkészítése Vedd elő a dugattyús kávéfőződ és tegyél bele egy papír kávészűrőt. Önts 50 ml forró vizet a papírszűrő teljes felületére, kellemes melegágyat készítve a kávéőrleménynek. Ezután öntsd ki a vizet, erre csak az előmelegítés miatt van szükség.

2. lépés: Pontos adagolás Mérj ki 4 evőkanálnyi őrölt kávét minden 2 deciliter kávé készítéséhez, és tedd bele az előmelegített szűrőbe.

Tipp: A jegeskávékat mindig kétszer olyan erősre kell főzni, mint a hagyományos forró italokat.

3. lépés: Az ízek felszabadítása Töltsd fel a French press (dugattyús) kávéfőzőt forró vízzel félig, vagy amíg teljesen el nem lepik a kávéőrleményt. Adj 10 másodpercet a kávénak, hogy a kávéőrlemény egyenletesen benedvesedjen, és kiengedje különleges aromáját.

4. lépés: Kiteljesítés Lassan, körkörös mozdulatokkal öntsd hozzá a maradék vizet úgy, hogy a megduzzadt kávéőrlemény minden részét elfedje.

5. lépés: Jöhet a jég Töltsd fel a kávéspoharakat jéggel, és finoman önts rá a frissen elkészült kávé. Amint kihűl, ízesítsd ízlésed szerint és máris fogyasztható. A Starbucks az afrikai Kenya kávéőrleményét javasolja a tökéletes jegeskávéhoz, amely egzotikus gyümölcsös, citrusos aromája tovább fokozza a hideg kávé frissítő élményét.


Érdekesség a Starbucks Kenya kávéőrleményről: A Kenyából származó kávé különleges citrusos aromáját az afrikai kis kávéfarmokat körülölelő citrusfáknak köszönheti, amelyeket a termelők a helyi legfőbb kártevők, az elefántok távol tartására ültettek. Összességében tehát a világ legnagyobb szárazföldi emlősei járultak hozzá a kenyai kávé semmivel sem összehasonlítható, citrusos karakteréhez. Ennek tiszteletére találhatjátok meg minden Starbucks Kenya kávéőrlemény csomagolásán az elefántot.

Amire szükséged lehet

  • Szemes kávé a Starbuckból
  • French Press

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kütyü és süti