„Hurkát sütni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Kapcsolódó források, hivatkozások)
a (Visszaállítottam a lap korábbi változatát: 94.21.190.109 (vita) szerkesztéséről Kiscsillag szerkesztésére)
33. sor: 33. sor:
  
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 
Sziasztok,én egy hentest kérdeztem meg, hogyan süssem, hogy ne pukkadjon szét. Ő azt tanácsolta tegyek a sütőbe egy kis lábasba vizet. Így is tettem,azóta nem pukkad szét sütés közben a hurka :)
 

A lap 2013. november 17., 15:34-kori változata

Hogyan kell hurkát sütni?

http://www.csabaikolbasz.com/

Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét.

Lépések

  1. A tepsit vagy cserépedényt kenjük ki vékonyan mangalica- vagy libazsírral
  2. Kevés vizet (0,5-1 dl) löttyintsünk a kolbász alá.
  3. Tegyük be előmelegített sütőbe, hagyományos sütő esetében 190-200 C fokra, légkeveréses üzemmódban 180 C fokra.
  4. Sütés közben kétszer forgassuk meg a hurkákat és a kolbászokat, hogy alul és felül is szép sült legyen.
  5. 45-50 perc alatt készre sül.

Tippek

  • Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni.
  • A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból.

Amire szükséged lehet

  • sütő
  • hurka
  • zsír
  • víz

Figyelmeztetések

  • Van, aki szerint azzal is megakadályozhatjuk a hurka kipukkadását, ha sütés előtt kissé megszurkáljuk, mások szerint viszont ezzel szinte biztos, hogy a kipukkadást segítjük elő...

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell, Kiscsillag