Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Habarást készíteni

28 bájt hozzáadva, 2011. augusztus 30., 13:18
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell habarást készíteni? ==
[[Fájl:habarás.jpg|right]]A szakácskönyveknek a mártás és főzelék receptjeinél bevett fordulata az „ezután habarást készítünk, és a behabarást követően még egyszer összeforraljuk az egészet”. De a szakácskönyvek írói számára evidens habaráskészítés, nem mindenki számára olyan magától értetődő, ezért most részletesen leírjuk a menetét.
== Lépések ==
== Tippek ==
* Mielőtt beleöntenénk a habarást az ételbe előtte merjünk ki egy kicsit a forró levéből a habarásba, és ezzel együtt is keverjük csomómentesre a tejfölt! Továbbá ha olyan ételről van szó, akkor az alapba is öntsünk egy kis hideg tejet vagy vizet, ezzel kicsit kiegyenlíthetjük a hőmérsékletet, mert ha túl nagy a hőmérsékletkülönbséghőmérséklet-különbség, akkor rögtön összekapja a meleg a habarást!
* Ha igazán krémes habarást szeretnénk készíteni, akkor inkább 20%-os tejfölt használjunk hozzá!
* Ha kevésbé sűrű habarást szeretnénk készíteni, akkor tejföl helyett főzőtejszínnel is elkészíthetjük, ebben az esetben viszont ajánlatos hozzákeverni egy tojás sárgáját, persze ez mindig felhasználástól függ (inkább mártásoknál ajánlott).
* [http://www.fozniakarok.hu/cikk.php?id=7- Sütési eljárások: habarás]
[[Kategória: ételÉtel-ital]]
Névtelen felhasználó