Grillázst készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Bya (vitalap | szerkesztései) 2013. október 7., 15:37-kor történt szerkesztése után volt. (Tippek)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell grillázst készíteni?

Grillazs.jpg

A grillázs egy remek édesség, amit például a grillázstortához vagy fagyihoz is használhatunk.

Lépések

  1. Szerezd be a hozzávalókat: egy rész darabos dió, két rész kristálycukor.
  2. Egy serpenyőben karamelizálj meg 10 dkg cukrot, amíg méz sűrűségű nem lesz.
  3. Picit hagy hálni, majd tedd bele az 5 dkg darabos diót. Keverd össze.
  4. Vizes vagy zsírozott sodródeszkára tegyed, és sodrófával nyújtsd ki.
  5. Vágj belőle 10 cm-es ujjnyi széles csíkokat, késsel vedd fel a deszkáról és a két végét ellentétes irányba tekerve készíts belőle spirálokat.

Tippek

  • Dió helyett mogyorót, mandulát, szezámmagot és aszalt gyümölcsöket is használhatunk a grillázshoz.
  • Ha karamellesebb ízre vágysz, tegyél bele egy kis vajat is.
  • Csokoládédarabokkal is "ízesíthetjük" a grillázst.
  • A grillázs három hónapig tárolható, de vigyázzunk, hogy ne párás levegőn legyen, mert ragadni kezd.
  • Utólag ételfestékkel festhetjük a grillázst.
  • Ha hidegen próbálod meg formázni, akkor már eltörik a grillázs.

Amire szükséged lehet

  • cukor
  • dió
  • vaj

Figyelmeztetések

  • Kisebb adagokat készíts el, különben csomósodik.

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag