Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Finom, tápláló kesudió tejet készíteni otthon

A lap korábbi változatát látod, amilyen 85.66.45.42 (vitalap) 2023. április 9., 15:51-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell{kesudiótejet készíteni}? == MEGJEGYZÉS: A kesudiótejet nem kell boltban megvásárolnod, otthon is elkészítheted, meglepő módon, kesudióból!:…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell{kesudiótejet készíteni}?

MEGJEGYZÉS: A kesudiótejet nem kell boltban megvásárolnod, otthon is elkészítheted, meglepő módon, kesudióból!:-)

Tippek

  • Íme, egy egyszerű recept, hogyan készíthet otthon kesudiótejet:


Amire szükséged lehet

  • 1 csésze nyers kesudió
  • 4 csésze víz
  • ízlés szerint édesítő (pl. datolya, juharszirup, stb.)

Elkészítés:

  • Áztasd be a kesudiót legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára, hogy megpuhuljon.
  • Öblítsd le a kesudiót, majd tedd egy turmixgépbe.
  • Önts hozzá 4 csészényi vizet, majd turmixold össze alaposan.
  • Szűrd át egy finom szűrőn vagy kesztyűn, hogy eltávolítsd az esetleges darabokat és rostokat.
  • Ha szeretnéd édesíteni, adj hozzá ízlés szerint datolyát, juharszirupot, vagy más édesítőt, majd turmixold össze újra.
  • Tárold a kesudiótejet hűtőszekrényben, és fogyaszd el 2-3 napon belül.

Jó étvágyat!

Figyelmeztetések

  • A kesudió, mint minden dióféle, az arra érzékenyeknél allergiás reakciókat válthat ki! Aki érzékeny a dió- és mogyorófélékre, kérem, inkább tartózkodjon ennek fogyasztásától!

Kapcsolódó videók

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Hogyankell