Finom, tápláló kesudió tejet készíteni otthon szerkesztése
Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.
A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat | A te változatod | ||
1. sor: | 1. sor: | ||
− | == Hogyan kell kesudiótejet készíteni? == | + | == Hogyan kell{kesudiótejet készíteni}? == |
+ | |||
+ | MEGJEGYZÉS: A kesudiótejet nem kell boltban megvásárolnod, otthon is elkészítheted, meglepő módon, kesudióból!:-) | ||
+ | |||
+ | == Tippek == | ||
+ | |||
+ | * Íme, egy egyszerű recept, hogyan készíthet otthon kesudiótejet: | ||
− | |||
== Amire szükséged lehet == | == Amire szükséged lehet == | ||
9. sor: | 14. sor: | ||
* ízlés szerint édesítő (pl. datolya, juharszirup, stb.) | * ízlés szerint édesítő (pl. datolya, juharszirup, stb.) | ||
− | + | Elkészítés: | |
− | + | * Áztasd be a kesudiót legalább 4 órára, de lehetőleg egy éjszakára, hogy megpuhuljon. | |
− | + | * Öblítsd le a kesudiót, majd tedd egy turmixgépbe. | |
− | + | * Önts hozzá 4 csészényi vizet, majd turmixold össze alaposan. | |
− | + | * Szűrd át egy finom szűrőn vagy kesztyűn, hogy eltávolítsd az esetleges darabokat és rostokat. | |
− | + | * Ha szeretnéd édesíteni, adj hozzá ízlés szerint datolyát, juharszirupot, vagy más édesítőt, majd turmixold össze újra. | |
− | + | * Tárold a kesudiótejet hűtőszekrényben, és fogyaszd el 2-3 napon belül. | |
− | + | ||
+ | Jó étvágyat! | ||
== Figyelmeztetések == | == Figyelmeztetések == | ||
30. sor: | 36. sor: | ||
* [https://magzsola.hu/blog/a-kesudio-15-kedvezo-hatasa-es-a-kesutej-keszitese.html] | * [https://magzsola.hu/blog/a-kesudio-15-kedvezo-hatasa-es-a-kesutej-keszitese.html] | ||
− | |||
− | |||
− |