Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Egyedi jégkockákat készíteni

7 bájt törölve, 2020. június 5., 20:37
Lépések
# '''Ízesített jégkockák:'''
#* Gyümölcs-, zöldségpüréből: botmixerrel pürésíts össze ízlés szerinti gyümölcsöket éppen annyi vízzel, amennyitől sűrű, krémszerű állagot kapsz. Olvasztott cukorral, egyéb édesítővel még ízesítheted. Ezt kanalazd bele a jégkockatartóba.
#* Különböző italokból: olyan italokat válassz, melyeknek jót tesz és jól áll a fagyasztás, például kávé, szörpök, alkoholos italok (ezekből főként a gyógynövényes likőrök, ízesített-édes likőrök, stb.).
# '''Formázott jégkockák''':
#* Vásárolj különleges öntőformákat. Boltokban, webshopokban széles a repertoár.
#* Dinnyéből: vágj ki dinnyéből golyót, illetve egyéb formákat, és fagyaszd meg.
# '''Díszített jégkockák:'''
#* Ehető csillámpor felhasználásával igen látványos jégkockákat kapsz. Csak szórd bele a tartóba.
#* Zöldfűszerek, gyógynövények felhasználása: koktélok kiváló hozzávalói lehetnek a zöldfűszerek is, mint például a menta, citromfű, koriander, kapor. Egyszerűen helyezz el néhány levelet a tartóba és mehet rá a víz.
#* Gyümölcsök, zöldségek felhasználása: a jégkockába belefagyasztott, szépen felszeletelt darabka lime, citrom, narancs, uborka, egész áfonya, gránátalma magok ízlésesen néznek ki.
#* Virágok felhasználása: kizárólag fogyasztásra alkalmas, lehetőleg vegyszermentes virágokat használj fel. Például: levendula, rózsa, százszorszép, bársonyvirág - büdöske, bodzavirág, akác, illatos ibolya, sásliliom, jázmin, körömvirág, kamilla. Használd fel a virágfejet, illetve nagyfejű virágok esetén a virágszirmokat. A jégkockába fagyasztás előtt óvatosan, de körültekintően mosd meg őket.
# '''Színezett jégkockák''':
#* Ehető csillámpor felhasználásával igen látványos jégkockákat kapsz. Csak szórd bele a tartóba.
#* Céklaporral, matcha porral: langyos vízben kavard el, hogy feloldódjon a por.
#* Ételszínezékkel.
# '''Buborékmentes, átlátszó jégkocka készítése:''' ahhoz, hogy szép, buborékmentes jégkockákat kapj végeredményként, kétszer forrald fel, majd hűtsd le egymás után a jégkockáknak szánt vizet. -1 és -4 fok közötti hőmérsékleten fagyaszd meg minél lassabban. Desztillált víz használatával a jégkocka opálosságát is elkerülheted, átlátszó lesz a végeredmény.
# '''Akár több eljárási módot is ötvözhetsz.'''
 
== Tippek ==
303
szerkesztés