Egészséges nasit készíteni

Innen: Hogyankell.hu

A lap korábbi változatát látod, amilyen Kiscsillag (vitalap | szerkesztései) 2013. június 10., 13:15-kor történt szerkesztése után volt. (Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell egészséges nasit készíteni? == right Ha már nassolunk, legalább tegyük egészségesen! Íme néhány egészs…”)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)

Hogyan kell egészséges nasit készíteni?

Egeszseges-nasi-keszitese.jpg

Ha már nassolunk, legalább tegyük egészségesen! Íme néhány egészséges és könnyen elkészíthető finomság. Ha van bevált receptetek, ti is írjátok bele bátran!

Lépések

Banános keksz

  1. Szerezd be a hozzávalókat: banán, zabkeksz, alacsony zsírtartalmú joghurt
  2. Végy néhány szelet banánt, és tedd egy zabkekszre.
  3. Tegyél rá egy kanál alacsony zsírtartalmú, fagyasztott joghurtot.
  4. Tegyél rá még egy zabkekszet, és nyomd össze. Kész is van!

Avokádó szósz

  1. Szerezd be a hozzávalókat: 2 avokádó, 1 kisebb paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 2 tk lime leve
  2. A hozzávalókat tedd egy turmixgépbe!
  3. Addig keverd, míg krémes nem lesz.
  4. Teljes kiőrlésű sós keksszel szolgáld fel.

Sárgarépa és szárzeller snidlinges fetás mártogatós szósszal

  1. Szerezd be a hozzávalókat. 3 sárgarépa, 3 szárzeller, 2 dl joghurt, 1 ek olívaolaj, 10 dkg fetasajt, 0 csokor snidling.
  2. Tisztítsd meg a sárgarépákat, és vágd hasábokra!
  3. A szárzellert szeld kisebb darabokra!
  4. A joghurtot keverjük el az olívaolajjal, és morzsoljuk bele a fetasajtot, majd vágjuk bele a snidlinget.
  5. Keverjük jól össze, és tegyük kis tálkákba.
  6. A szárzellert és a sárgarépákat a szószba mártogatva fogyaszthatjuk.

Répa ropi

  1. Szerezzük be a hozzávalókat: sárgarépa, olívaolaj, só, oregánó, sajt.
  2. A sárgarépákat vágjuk 6-8 cm hosszú, 1-2 cm vastag darabokra.
  3. Hempergessük meg olívaolajban, majd rakjuk zsírpapírra.
  4. Sózzuk meg, és szórjuk meg oregánóval vagy sajttal.
  5. 190 fokos sütőben süssük ropogósra.

Túrókrém gyümölcsökkel

  1. Szerezd be a hozzávalókat: idénygyümölcsök, 25 dkg zsírszegény túró, 1 dl tejföl, 1 kanál propoliszos méz (opcionális).
  2. A túrót nyomkodjuk szét egy villával, és keverjük össze a tejföllel, hogy krémes legyen.
  3. Különféle gyümölcsöket – ha szükséges – hámozzunk meg, és vágjuk kisebb darabokra.
  4. Keverjük össze a túróval!
  5. Ha nem elég édes, adhatunk hozzá egy kis mézet.

Tippek

Amire szükséged lehet

  • az adott recepthez tartozó hozzávalók
  • villa
  • edények
  • sütő
  • kés
  • turmixgép
  • kis tálkák

Figyelmeztetések

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Bya, Kiscsillag