„Cupcaket készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Lépések)
(Lépések)
6. sor: 6. sor:
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
  
#'''Süssünk muffint!''' Számos [http://www.hogyankell.hu/Muffint_s%C3%BCtni/ muffin recept]tel találkozhatunk, magát az alapreceptet is sokféleképpen variálhatjuk, egészíthetjük ki egyéb hozzávalókkal. 18 dkg megolvasztott vajat keverjünk össze 18 dkg cukorral és fél csomag vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá  3 felütött tojást. Kézi habverővel keverjük mindezt simára, majd folyamatosan szórjuk hozzá 18 dkg lisztet és fél csomag sütőport. A simára kevert tésztához ennél a lépésnél adhatunk további, ízlés szerinti hozzávalókat. Egy evőkanál segítségével adagoljuk muffin-sütőbe a tésztát, és előmelegített sütőben 170°C-on, 20-25 percig süssük.  
+
#'''Süssünk muffint!''' Számos [http://www.hogyankell.hu/Muffint_s%C3%BCtni/ muffin recept]tel találkozhatunk, magát az alapreceptet is sokféleképpen variálhatjuk, egészíthetjük ki egyéb hozzávalókkal. A tészta elkészítéséhez 18 dkg megolvasztott vajat keverjünk össze 18 dkg cukorral és fél csomag vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá  3 felütött tojást. Kézi habverővel keverjük mindezt simára, majd folyamatosan szórjuk hozzá 18 dkg lisztet és fél csomag sütőport. A simára kevert tésztához ennél a lépésnél adhatunk további, ízlés szerinti hozzávalókat. Egy evőkanál segítségével adagoljuk muffin-sütőbe a tésztát, és előmelegített sütőben 170°C-on, 20-25 percig süssük.  
 
#'''Keverjünk habot vagy krémet!''' Felvert tojásfehérjéből, vagy tejszínből készíthetünk habot, de vajas krémet is tehetünk a tetejére. Az alapkrémhez keverjünk habosra 15 dkg olvasztott vajat 25 dkg porcukor egy részével, majd adjunk hozzá egy evőkanál vizet, és alaposan keverjük el, és közben dolgozzuk hozzá a porcukor másik felét is. Az alapkrémet színezhetjük is természetes anyagokkal (például: kakaóporral, céklalével), vagy ételfestékekkel. Például készíthetünk narancsos-gyömbéres krémet is, amely jól illik egy csokis tésztájú muffinhoz. Ehhez vízgőz felett olvasszunk fel 15 dkg étcsokoládét, keverjünk hozzá 7 evőkanál olvasztott vajat, 2 evőkanál cukor nélküli kakaóport, egy kis reszelt gyömbért és egy narancs lereszelt héját.
 
#'''Keverjünk habot vagy krémet!''' Felvert tojásfehérjéből, vagy tejszínből készíthetünk habot, de vajas krémet is tehetünk a tetejére. Az alapkrémhez keverjünk habosra 15 dkg olvasztott vajat 25 dkg porcukor egy részével, majd adjunk hozzá egy evőkanál vizet, és alaposan keverjük el, és közben dolgozzuk hozzá a porcukor másik felét is. Az alapkrémet színezhetjük is természetes anyagokkal (például: kakaóporral, céklalével), vagy ételfestékekkel. Például készíthetünk narancsos-gyömbéres krémet is, amely jól illik egy csokis tésztájú muffinhoz. Ehhez vízgőz felett olvasszunk fel 15 dkg étcsokoládét, keverjünk hozzá 7 evőkanál olvasztott vajat, 2 evőkanál cukor nélküli kakaóport, egy kis reszelt gyömbért és egy narancs lereszelt héját.
 
#'''Díszítsük ki a muffinokat!''' A habot vagy a kihűlt krémet habzsákba kanalazzuk, és az előre megsütött muffinok tetejére nyomjuk. Különböző nyomófejek és mozdulatok segítségével a hab, illetve a krém változatos formákban (például hullámoson) terülhet el a sütemények tetején. Ezek után szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és az ízlésünknek vagy az alkalomnak megfelelően (például születésnap, karácsony) színes cukorkákkal, ehető gyöngyökkel, gumicukrokkal, mázzal, gyümölcsdarabokkal, csokireszelékkel, vagy kisebb marcipánfigurákkal díszíthetjük ki a muffinok tetejét, és máris készek a bájos cupcake-ek.
 
#'''Díszítsük ki a muffinokat!''' A habot vagy a kihűlt krémet habzsákba kanalazzuk, és az előre megsütött muffinok tetejére nyomjuk. Különböző nyomófejek és mozdulatok segítségével a hab, illetve a krém változatos formákban (például hullámoson) terülhet el a sütemények tetején. Ezek után szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és az ízlésünknek vagy az alkalomnak megfelelően (például születésnap, karácsony) színes cukorkákkal, ehető gyöngyökkel, gumicukrokkal, mázzal, gyümölcsdarabokkal, csokireszelékkel, vagy kisebb marcipánfigurákkal díszíthetjük ki a muffinok tetejét, és máris készek a bájos cupcake-ek.

A lap 2012. december 20., 11:11-kori változata

Hogyan kell Cupcaket készíteni?

A cupcake hagyományos amerikai, illetve angol desszert. Elnevezése onnan származik, hogy a régi időkben teáscsészékben mérték ki a hozzávalókat, és teáscsészékben sütötték ki ezeket az elbűvölő süteményeket. Ma már cupcakenek azt a muffin alapú édességet nevezzük, amelynek tetejére különböző ízű habot vagy krémet tesznek, és ezt díszítik színes cukorkákkal, ehető gyöngyökkel, gumicukrokkal, mázzal, gyümölcsdarabokkal, csokireszelékkel, vagy kisebb marcipánfigurákkal. Ezek a bájos – tündértortaként is ismert – sütemények egyszerre ingerei a szemnek és a szájnak. Elkészítésüknek csak a fantázia és a kreativitás tud határt szabni.


Lépések

  1. Süssünk muffint! Számos muffin recepttel találkozhatunk, magát az alapreceptet is sokféleképpen variálhatjuk, egészíthetjük ki egyéb hozzávalókkal. A tészta elkészítéséhez 18 dkg megolvasztott vajat keverjünk össze 18 dkg cukorral és fél csomag vaníliás cukorral, majd adjunk hozzá 3 felütött tojást. Kézi habverővel keverjük mindezt simára, majd folyamatosan szórjuk hozzá 18 dkg lisztet és fél csomag sütőport. A simára kevert tésztához ennél a lépésnél adhatunk további, ízlés szerinti hozzávalókat. Egy evőkanál segítségével adagoljuk muffin-sütőbe a tésztát, és előmelegített sütőben 170°C-on, 20-25 percig süssük.
  2. Keverjünk habot vagy krémet! Felvert tojásfehérjéből, vagy tejszínből készíthetünk habot, de vajas krémet is tehetünk a tetejére. Az alapkrémhez keverjünk habosra 15 dkg olvasztott vajat 25 dkg porcukor egy részével, majd adjunk hozzá egy evőkanál vizet, és alaposan keverjük el, és közben dolgozzuk hozzá a porcukor másik felét is. Az alapkrémet színezhetjük is természetes anyagokkal (például: kakaóporral, céklalével), vagy ételfestékekkel. Például készíthetünk narancsos-gyömbéres krémet is, amely jól illik egy csokis tésztájú muffinhoz. Ehhez vízgőz felett olvasszunk fel 15 dkg étcsokoládét, keverjünk hozzá 7 evőkanál olvasztott vajat, 2 evőkanál cukor nélküli kakaóport, egy kis reszelt gyömbért és egy narancs lereszelt héját.
  3. Díszítsük ki a muffinokat! A habot vagy a kihűlt krémet habzsákba kanalazzuk, és az előre megsütött muffinok tetejére nyomjuk. Különböző nyomófejek és mozdulatok segítségével a hab, illetve a krém változatos formákban (például hullámoson) terülhet el a sütemények tetején. Ezek után szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és az ízlésünknek vagy az alkalomnak megfelelően (például születésnap, karácsony) színes cukorkákkal, ehető gyöngyökkel, gumicukrokkal, mázzal, gyümölcsdarabokkal, csokireszelékkel, vagy kisebb marcipánfigurákkal díszíthetjük ki a muffinok tetejét, és máris készek a bájos cupcake-ek.

Tippek

MEGJEGYZÉS: Add meg a tippeket, amik segítik az olvasót a megvalósítás során. Minden új tippet egy csillaggal (*) kezd! Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első tipp


Amire szükséged lehet

MEGJEGYZÉS: Sorold fel azokat a dolgokat, amire szükség van a megvalósítás során. Minden szükséges eszközt új sorba írj, az elején egy csillaggal (*). Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első szükséges dolog


Figyelmeztetések

MEGJEGYZÉS: Amennyiben szeretnéd az olvasókat figyelmeztetni valamire a témával kapcsolatban, azt itt tudod megtenni. Minden figyelmeztetést új sorba írj, az elején egy csillaggal (*). Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!

  • Első figyelmeztetés

Kapcsolódó videók

MEGJEGYZÉS: Ha találsz a témához kapcsolódó Youtube videót, akkor azt itt tudod befűzni az oldalba. Ehhez nem kell más tenned, mint az „IDE” szó helyett beírnod a kiválasztott Youtube videó egyedi kódját!


Kapcsolódó források, hivatkozások

MEGJEGYZÉS: Az alábbi minta alapján add meg azokat a webcímeket és a hozzájuk tartozó rövid leírást, amit forrásként használtál, illetve szorosan a témához kapcsolódnak. Ezt a sort kérlek, töröld, csak magyarázatként szolgál!


Az oldal szerzői

Bya, JViki