„Csirkepörköltet készíteni” változatai közötti eltérés

Innen: Hogyankell.hu

(Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Csirkepörköltet készíteni? == center|300px A magyarok és a pörkölt receptek kézen fogva járnak egymással, hisz köztudot…”)
 
(Amire szükséged lehet)
 
36. sor: 36. sor:
 
*Lábas
 
*Lábas
 
*Hozzávalók:
 
*Hozzávalók:
1 evőkanál olaj/zsír
+
**1 evőkanál olaj/zsír
 
+
**1 fej vöröshagyma
1 fej vöröshagyma
+
**1 db paprika
 
+
**1 db paradicsom
1 db paprika
+
**1 kg csirkecomb
 
+
**só ízlés szerint
1 db paradicsom
+
**őrölt pirospaprika ízlés szerint
 
+
**őrölt feketebors ízlés szerint
1 kg csirkecomb
+
**őrölt majoranna ízlés szerint
 
+
**víz
só ízlés szerint
 
 
 
őrölt pirospaprika ízlés szerint
 
 
 
őrölt feketebors ízlés szerint
 
 
 
őrölt majoranna ízlés szerint
 
 
 
víz
 
 
*Köretnek való
 
*Köretnek való
 
*Tejföl és/vagy csalamádé, stb.
 
*Tejföl és/vagy csalamádé, stb.
 
  
 
== Figyelmeztetések ==
 
== Figyelmeztetések ==

A lap jelenlegi, 2017. október 6., 14:45-kori változata

[szerkesztés] Hogyan kell Csirkepörköltet készíteni?

136676.jpg

A magyarok és a pörkölt receptek kézen fogva járnak egymással, hisz köztudottan ez az egyik kedvenc fogásunk. A pörkölt hatalmas múlttal rendelkezik, ebből adódóan is minden magyarnak megvan a saját pörkölt receptje, és mind valami egyedi hozzávalótól válik különlegessé. Elkészítési módszerek végeláthatatlan sorai várnak ránk a receptek labirintusában. Ez a cikk segíteni fog Neked abban, hogy elkészítsd a saját egyszerű csirkepörköltedet.

[szerkesztés] Lépések

  1. Mosd meg a zöldségeket és a húst! Legyen tiszta az alapanyag!
  2. Szeletelésre fel! A paprikát, vöröshagymát és paradicsomot vágd apró darabokra!
  3. Fogj egy nagy lábast, és melegíts fel benne egy kis olajat vagy zsírt!
  4. Ha az olaj vagy zsír felmelegedett, közepes lángon folytasd a főzést!
  5. Add hozzá a felaprózott vöröshagymát, és néha kavarj egyet rajta!
  6. Várd meg, míg a hagyma elveszíti erőteljes illatát és elnyeri üveges színét, majd keverd hozzá az előkészített paprikát és paradicsomot!
  7. A paradicsom levének elegendőnek kell lennie a szaft létrejöttéhez, de ha úgy látod, hogy a paradicsom leve nem hozza a kívánt hatást, egy nagyon minimális vízzel meglocsolhatod!
  8. Amint a lábasban lévő hozzávalók összefőnek, tedd a csirkecombokat is az edénybe!
  9. Vízzel öntsd fel úgy, hogy a húst éppen ellepje a víz!
  10. Jöhetnek a fűszerek! Adj hozzá ízlés szerint sót, pirospaprikát, borsot és majorannát, majd főzd ízlés szerinti ideig! Ne felejtsd el néha megkavargatni!


[szerkesztés] Tippek

  • Sűrűbb szaftkedvelőknek ajánlott nagyobb hagyma, paprika, illetve paradicsom választása vagy akár a zöldségek adagjainak megduplázása.
  • Ha úgy szereted a húst, hogy szinte magától leomlik a csontról, kb. 45 percig főzd.
  • Köretnek kedv szerint készíthetsz tésztát, nokedlit vagy rizst, de akár friss kenyérrel is eheted.
  • Ha elkészültél, a tálalt ételt feldobhatod egy kanál tejföllel.
  • Ne felejtsd el a csalamádét! Esetleg kovászos uborka, csemegeuborka vagy cékla. Ízlés kérdése.


[szerkesztés] Amire szükséged lehet

  • Idő (kb. 1 óra)
  • Vágódeszka
  • Kés
  • Lábas
  • Hozzávalók:
    • 1 evőkanál olaj/zsír
    • 1 fej vöröshagyma
    • 1 db paprika
    • 1 db paradicsom
    • 1 kg csirkecomb
    • só ízlés szerint
    • őrölt pirospaprika ízlés szerint
    • őrölt feketebors ízlés szerint
    • őrölt majoranna ízlés szerint
    • víz
  • Köretnek való
  • Tejföl és/vagy csalamádé, stb.

[szerkesztés] Figyelmeztetések

  • Figyelj az előkészületeknél, hogy ne vágd meg magad a késsel!
  • Ha túlságosan felforr az olaj vagy zsír, vedd le a lángot és hagyd kicsit kihűlni, mielőtt hozzáadod a hagymát!
  • Ne hagyd őrizetlenül a tűzhelyet, ha be van kapcsolva!
  • Figyelj, hogy ne égjen meg a hagyma!
  • A fűszereket ne a piruló hagymára szórd, mert megégnek és kesernyés ízük lesz!
  • Légy türelemmel! Hagyd, hogy az ízek összeérjenek!
  • Ne önts túl sok vizet a lábasba! Ha mégis így alakul, a tűzhelyet állítsd nagy lángra és főzd el!
  • Ha túl gyorsan elfő a szaft, adj hozzá még vizet, de ilyenkor figyelj a fűszerezésre is!
  • Inkább kevesebbet tegyél minden fűszerből, mert pótolni lehet, kivenni nem!
  • A hozzávalók megégésének elkerülése érdekében kavargass!
  • Ne cseréld fel a lépések sorrendjét, mert teljesen más eredményt fogsz kapni!


[szerkesztés] Kapcsolódó videók

Az oldal szerzői

Pribeksakkom