Croissantot készíteni szerkesztése

Innen: Hogyankell.hu

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
16. sor: 16. sor:
 
# Öntsd a tejet egy nagy keverőtálba, adj hozzá két evőkanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Alaposan keverd össze, nagyjából 10 perc elteltével ellenőrizd, hogy az élesztő kellőképpen felfutott-e.  
 
# Öntsd a tejet egy nagy keverőtálba, adj hozzá két evőkanál cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Alaposan keverd össze, nagyjából 10 perc elteltével ellenőrizd, hogy az élesztő kellőképpen felfutott-e.  
 
# Amint azt tapasztalod, hogy térfogata megnőtt, teteje pedig habossá vált, add hozzá a sót, lisztet, vizet, maradék cukrot, és jól dolgozd össze!
 
# Amint azt tapasztalod, hogy térfogata megnőtt, teteje pedig habossá vált, add hozzá a sót, lisztet, vizet, maradék cukrot, és jól dolgozd össze!
# 10 perc elteltével 5 dkg olvasztott vajat adj hozzá, és folytasd a dagasztást! Amikor a tészta fényessé válik, majd ledobja az edény falát, takard le egy konyhai kendővel!  Pihentesd egy óra hosszat meleg helyen, amíg nagyjából a duplájára nem duzzad.
+
# 10 perc elteltével 5 dkg olvasztott vajat adj hozzá, és folytasd a dagasztást! Amikor a tészta fényessé válik, majd ledobja az edény falát, takard le egy konyhai kendővel!  Pihentesd egy óra hosszat meleg helyen, amíg nagyjából duplájára nem duzzad a tésztád.
 
# Egy óra elteltével rakd alaposan megkelt tésztádat egy lisztezett gyúrótáblára! Átgyúrást követően vágd fel 8 egyenlő részre, majd formázz kisebb cipókat!  
 
# Egy óra elteltével rakd alaposan megkelt tésztádat egy lisztezett gyúrótáblára! Átgyúrást követően vágd fel 8 egyenlő részre, majd formázz kisebb cipókat!  
 
# Nyújtsd a kapott cipókat kör alakúra, majd vajazd meg őket! 20 dkg fagyos vajat oszlass szét 8 egyenlő részre, majd ezután egyenként reszeld rá a kör darabkákra az adagokat. Egészen addig folytasd, amíg a tészta és a vaj el nem fogy. Ezt követően ismét nyújtsd, majd hajtogasd egymásra a lapok rétegeit!
 
# Nyújtsd a kapott cipókat kör alakúra, majd vajazd meg őket! 20 dkg fagyos vajat oszlass szét 8 egyenlő részre, majd ezután egyenként reszeld rá a kör darabkákra az adagokat. Egészen addig folytasd, amíg a tészta és a vaj el nem fogy. Ezt követően ismét nyújtsd, majd hajtogasd egymásra a lapok rétegeit!
52. sor: 52. sor:
  
 
* [http://www.cookta.hu/hir/20160227-francia-pekseg-otthon-vajas-croissant-hazilag Franci pékség otthon: vajas croissant házilag]
 
* [http://www.cookta.hu/hir/20160227-francia-pekseg-otthon-vajas-croissant-hazilag Franci pékség otthon: vajas croissant házilag]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)