Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Citromos-málnás csokitortát készíteni szerkesztése

Figyelem: Nem vagy bejelentkezve. Ha szerkesztesz, az IP-címed nyilvánosan látható lesz a laptörténetben. Ha bejelentkezel vagy regisztrálsz, a szerkesztéseid a felhasználónevedhez lesznek társítva, egyéb hasznos dolgok mellett.

A szerkesztés visszavonható. Kérlek ellenőrizd alább a változásokat, hogy valóban ezt szeretnéd-e tenni, majd kattints a lap mentése gombra a visszavonás véglegesítéséhez.
Aktuális változat A te változatod
1. sor: 1. sor:
 
== Hogyan kell citromos-málnás csokitortát készíteni? ==
 
== Hogyan kell citromos-málnás csokitortát készíteni? ==
  
[[Fájl:C-málna.jpg|right|200px]]Hamarosan beköszönt a hőség és a málnaszezon. Ilyenkor talán kevésbé vágyunk az édes, nehezebb édességekre. Ezzel a citromos-málnás felüdüléssel viszont biztosan mindenkit leveszünk a lábáról, még a tomboló nyár kellős közepén is.
+
[[Fájl:Citromos-málnás.jpg|right|200px]]Hamarosan beköszönt a hőség és a málnaszezon. Ilyenkor talán kevésbé vágyunk az édes, nehezebb édességekre. Ezzel a citromos-málnás felüdüléssel viszont biztosan mindenkit leveszünk a lábáról, még a tomboló nyár kellős közepén is.  
 +
 
  
 
== Lépések ==
 
== Lépések ==
18. sor: 19. sor:
 
#*6 dkg őrölt mandula (kihagyható)
 
#*6 dkg őrölt mandula (kihagyható)
 
#*A csokoládét megolvasztva, mindent egybeöntve összekeverjük a hozzávalókat, akár össze is turmixolhatjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt kör alakú tepsibe beleöntjük, és a 160 fokos előmelegített sütőbe behelyezzük.  Körülbelül 50-60 perc alatt megsül, de érdemes tűpróbával tesztelni.
 
#*A csokoládét megolvasztva, mindent egybeöntve összekeverjük a hozzávalókat, akár össze is turmixolhatjuk, majd egy sütőpapírral kibélelt kör alakú tepsibe beleöntjük, és a 160 fokos előmelegített sütőbe behelyezzük.  Körülbelül 50-60 perc alatt megsül, de érdemes tűpróbával tesztelni.
#'''Mialatt a tészta sül, érdemes elkészíteni a krémet, melyhez a hozzávalók:'''
+
#Mialatt a tészta sül, érdemes elkészíteni a krémet, melyhez a hozzávalók:
 
#*4 tojássárgája
 
#*4 tojássárgája
 
#*2 tojás
 
#*2 tojás
27. sor: 28. sor:
 
#*25 dkg mascarpone
 
#*25 dkg mascarpone
 
#*Kockázzuk fel a vajat. A mascarpone és a vaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat, majd lassú tűzőn kavarjuk sűrűre. miután elkezd besűrűsödni, adjuk hozzá a vajdarabkákat. Főzzük puding állagúra, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, jól keverjük össze őket, amíg hab állagú nem lesz, majd száműzzük a hűtőbe legalább 1-1,5 órára.
 
#*Kockázzuk fel a vajat. A mascarpone és a vaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat, majd lassú tűzőn kavarjuk sűrűre. miután elkezd besűrűsödni, adjuk hozzá a vajdarabkákat. Főzzük puding állagúra, majd hagyjuk kihűlni. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, jól keverjük össze őket, amíg hab állagú nem lesz, majd száműzzük a hűtőbe legalább 1-1,5 órára.
#'''Miután kihűlt a krém, állítsuk össze a tortát.''' Tálalás szempontjából többféle variáció is létezik, csakis fantáziánk szabhat neki határt!  
+
#Miután kihűlt a krém, állítsuk össze a tortát. Tálalás szempontjából többféle variáció is létezik, csakis fantáziánk szabhat neki határt!  
 
#*Mini falatkák: vágjuk fel kockákra a piskótát, majd osszuk szét őket kis tálkákba. Ezután a krémet arányosan öntsük szét az egyes tálak között. Keverjük össze, és kész is citromos-málnás csokis piskóta desszertünk.
 
#*Mini falatkák: vágjuk fel kockákra a piskótát, majd osszuk szét őket kis tálkákba. Ezután a krémet arányosan öntsük szét az egyes tálak között. Keverjük össze, és kész is citromos-málnás csokis piskóta desszertünk.
 
#*Torta: Hagyhatjuk egyben is a piskótát és készíthetünk belőle tortát. A krémtől függően hagyhatjuk egyben is akár a piskótát, amit leöntünk a krémmel, egyenletesen eloszlatva rajta. Ha pedig krémesebb, könnyebb tortára vágyunk, vágjuk ketté a piskótát, a krémet pedig oszlassuk el a piskóták között, illetve a torta tetején.
 
#*Torta: Hagyhatjuk egyben is a piskótát és készíthetünk belőle tortát. A krémtől függően hagyhatjuk egyben is akár a piskótát, amit leöntünk a krémmel, egyenletesen eloszlatva rajta. Ha pedig krémesebb, könnyebb tortára vágyunk, vágjuk ketté a piskótát, a krémet pedig oszlassuk el a piskóták között, illetve a torta tetején.
#'''Díszítsük a tortát:''' Fahéjjal, csokireszelékkel és málnadarabokkal. A fehércsoki-reszelék harmonizál a citromkémmel és a sötétebb csokidarabkákkal.
+
#Díszítsük a tortát: Fahéjjal, csokireszelékkel és málnadarabokkal. A fehércsoki-reszelék harmonizál a citromkémmel és a sötétebb csokidarabkákkal.  
 +
 
  
 
== Tippek ==
 
== Tippek ==
68. sor: 70. sor:
 
* [http://csakapuffin.cafeblog.hu/2012/06/05/malnas-citromos-csokis-torta/ Málnás-citromos csokitorta]
 
* [http://csakapuffin.cafeblog.hu/2012/06/05/malnas-citromos-csokis-torta/ Málnás-citromos csokitorta]
 
* [http://www.limarapeksege.hu/2015/03/citromkremes-malnas-csokoladetorta.html Citromkrémes-málnás csokitorta]
 
* [http://www.limarapeksege.hu/2015/03/citromkremes-malnas-csokoladetorta.html Citromkrémes-málnás csokitorta]
 
[[Kategória:Szórakozás-kikapcsolódás]]
 
[[Kategória:Étel-ital]]
 

Vedd figyelembe, hogy a Hogyankell.hu wikin végzett összes módosítást szerkeszthetik, módosíthatják vagy eltávolíthatják más szerkesztők. Ha nem akarod, hogy az írásodat módosítsák, akkor ne küldd be.
Azt is megígéred, hogy ezt magadtól írtad, vagy egy közkincsből vagy más szabad forrásból másoltad (lásd a(z) Hogyankell.hu:Szerzői jogok lapot a részletekért). NE KÜLDJ BE JOGVÉDETT MUNKÁT ENGEDÉLY NÉLKÜL!

Kategóriák kiválasztása:

A lap szerkesztéséhez kérlek válaszolj az alábbi kérdésre (további információk):

Mégse Szerkesztési segítség (új ablakban nyílik meg)